Kūrorta romāns — vai tas nav amorāli?

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA - AFI

Kaisle kūrortos — tikai no pirmā acu uzmetiena tās ir jautrības un romantikas pilnas naktis ar karstasinīgu puisi, kura vārds tevi absolūti neinteresē.

Pētnieku veiktās aptaujas rezultāti liecina, ka vairākums sieviešu gan vēl tikai sapņo par to, kā kļūt par bezrūpīgu piejūras skuķi, kas atpūtniekiem jauc galvas un vieglprātīgi maina pielūdzējus. Protams, šī vieglprātība nenāk viegli, ja vien mums nav 18…

Cer uz kaut ko vairāk

Gadiem ritot, mēs pret visu sākam izturēties pat pārāk nopietni, arī pret izklaidēm. Vai tiešām atļaušanās sākt romānu bez tiesībām uz jebkādām perspektīvām ir vieglprātība? Varbūt ir tieši otrādi — tāds vieglprātīgs solis pierāda, ka cilvēks ir stipra un nobriedusi personība?

Aptaujas rezultāti liecina, ka drosmīgu sieviešu nav maz! 70 procenti aptaujāto atklāja, ka viņām ir pieredze ar nosaukuma «kūrorta kaisle». 20 procenti sieviešu atzinās, ka viņām ir šāda pieredze, taču viņas ļoti nožēlo savulaik izdarīto, bet atlikušie 10 procenti aptaujāto sieviešu bija striktas — viņas diezin vai sadūšotos spert tik ekstremālu soli attiecībās… Kāpēc?

Lieta tāda, ka vīriešu un sieviešu attieksme pret šāda veida romāniem krasi atšķiras. Lai arī cik daudz mēs runātu par savu brīvību un lai kā arī censtos demonstrēt savu patstāvību, katra sieviete, sākot romānu, tomēr cer uz kaut kādu attiecību turpinājumu. To apliecināja vairākums aptaujāto daiļavu.

Savukārt vīriešiem viss ir otrādi. Vai tiešām viņi netic mīlestībai, nav spējīgi padoties jūtām un, piemēram, pēc īsa un kaisles pilna kūrorta romāna piedāvāt dāmai savu roku un sirdi? Aptauja liecina, ka ir spējīgi, un kā vēl…

Draugs uz mūžu

Taisnības labad jāteic, ka bieži vien atrodamas arī tādas sievietes, kas pēc īslaicīgā mīlas romāna nevēlas savu pielūdzēju vairs pat redzēt, kur nu vēl veidot ar viņu nopietnas attiecības. Ir arī tādi ļaudis, un ne mazums, kuriem kūrorta romānus izdevies pārvērst lieliskās, draudzīgās attiecībās — gadās, ka cilvēks pat iegūst sev draugu uz mūžu. Vienkārši draugu!

Nav arī noslēpums, ka daudzas sievietes, nespējot atrast savu otro pusīti, ņem iniciatīvu savās rokās un dodas uz kādu no kūrortiem ar konkrētu mērķi: ja jau nav iespējams atrast savu sapņu princi, vismaz izklaidēšos uz pilnu klapi. Un viņas visbiežāk arī atrod to, ko meklē.

Bet kas īsti ir kūrorta romāns? Visbiežāk nejaušs gadījuma sakars. Viss atkarīgs no paša cilvēka — ko viņš vēlas, to rezultātā arī dabū. Bet kā tad viņa augstība liktenis? Kā zināms, tas, kam būs lemts notikt, arī notiks. Turklāt mēdz gadīties, ka šāds romāniņš pārtop par stabilām un mīlestības pilnām attiecībām, bet kūrortā tapušās fotogrāfijas kļūst par laimīgās ģimenes saldajām atmiņām, kas tiek glabātas lielos ģimenes albumos. Vismaz dienās būs, ko stāstīt mazbērniem: «Zini, kā es iepazinos ar tavu vectēvu?»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu