Nededziniet pērno zāli - tas ļoti sāp daudziem!

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: facebook.com/ieva.razna

Sociālos tīklus šodien pārņēmis aicinājums pārdomāt to, vai tiešām ir nepieciešams dedzināt pērno zāli, jo šis process ne tikai draud izvērsties par plašu ugunsgrēku, bet arī apdraud daudzu jo daudzu dzīvnieku un kukaiņu dzīvību. Šeit ilustrācija uzskatei, kā no kūlas dedzināšanas sērgas cietis ezītis.

Kūlas ugunsgrēku skaits šogad jau pārsniedzis tūkstoti

Kūlas ugunsgrēku skaits šogad pārsniedzis tūkstoti, liecina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) apkopotā operatīvā informācija.

Kopumā no gada sākuma VUGD reģistrējis 1021 kūlas ugunsgrēku. Savukārt aizvadītās diennakts laikā reģistrēti 24 kūlas ugunsgrēki.

VUGD informē, ka, salīdzinot ar aizvadītajām dienām, trešdien kūlas ugunsgrēku skaits būtiski samazinājies laikapstākļu ietekmē. Pērnās zāles ugunsgrēkos aizvadītās diennakts laikā izdeguši vairāk nekā 6,5 hektāri. Platības ziņā lielākais kūlas ugunsgrēks dzēsts Rēzeknes novada Vērēmu pagastā, kur pērnā zāle dega trīs hektāru platībā. VUGD atgādina, ka kūlas dedzināšana ir aizliegta un par to var administratīvi sodīt.

Diennakts laikā VUGD reaģējis uz 60 notikumiem, no kuriem 39 bija saistīti ar ugunsgrēkiem, bet 16 - ar glābšanas darbiem. Par bojā gājušiem vai cietušiem cilvēkiem ziņots netiek.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu