Cietumnieku bēgšana nevarēja notikt bez palīdzības

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Bijusī tieslietu ministre Solvita Āboltiņa uzskata, ka šonakt notikusī četru ieslodzīto izbēgšana, iespējams, nevarēja notikt bez organizēta atbalsta. Tā liek domāt līdz šim plašsaziņas līdzekļos izskanējusī informācija.

No Centrālcietuma izbēguši četri ieslodzītie

«Situācijā, kad ieslodzīto skaits pēdējā gada laikā cietumos ir samazinājies līdz līmenim, kad uz vienu Ieslodzījuma vietu pārvaldes sistēmas darbinieku ir divi ieslodzītie, pašlaik nav loģiska izskaidrojuma, kā ieslodzītie, pārvarot četrus drošības līmeņus, izbēguši no cietuma, kas ierindojas starp valstī vislabākajā stāvoklī esošajiem cietumiem,» sacīja Āboltiņa.

Pēc speciālistes vērtējuma, no izskanējušās informācijas izriet, ka cietuma apsargi pamanījuši bēgļus tikai uz ārējā žoga, bet nav varējuši aizkavēt viņu bēgšanu. «Spriežot pēc publiskās informācijas, šonakt notikusī ieslodzīto izbēgšana, iespējams, nevarēja notikt bez organizēta atbalsta,» pārliecināta ir Āboltiņa. Viņasprāt, cietumnieku bēgšanas organizēšanā, iespējams, varētu būt iesaistītas personas, kas pārzina cietumu sistēmu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu