Iespējams, ieslodzīto bēgšanā iesaistīti cietuma darbinieki

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «Apollo»/B.Aprāne

Trešdien pēc Centrālcietuma apmeklējuma, kurā tika runāts par naktī izbēgušajiem cietumniekiem, tieslietu ministrs Guntars Grīnvalds pieļāva iespēju, ka ieslodzīto bēgšanā iesaistīti cietuma darbinieki.

Uz žurnālistu jautājumu, vai bēgšanas organizēšanā varētu būt iesaistīti cietuma apsargi, tieslietu ministrs atbildēja: «Pēc tā izskatās. Kaut kur ir parādījies zāģis, virve. Jautājums: kā apsargi nav pamanījuši, ka labu laiku iepriekš droši vien caurums tika veidots?» Ministrs arī informēja, ka konkrēta informācija tiks iegūta pēc dienesta izmeklēšanas.

Pēc sākotnējās informācijas, cietumnieku bēgšana bijusi iepriekš rūpīgi plānota. To apstiprina vairāki patlaban atklātie un noskaidrotie fakti cietumā, piemēram, ieslodzītie bēgšanā izmantojuši pašdarinātu virvi no dvieļiem un palagiem, kā arī viņu rīcībā ir bijis kāds priekšmets, ar ko pārzāģēt restes un dzelzs režģi betona sienā, kā arī cietumniekus pēc bēgšanas no cietuma ir sagaidījis auto.

Ieslodzījuma vietu pārvaldes priekšnieka v. i. Sergejs Zlatoustovs norādīja, ka izmeklēšanas laikā notiek rūpīgs darbs ar aizbēgušo noziedznieku trim kameras biedriem. Visi trīs apgalvo, ka ir gulējuši, tāpēc neko nav redzējuši un dzirdējuši. Zlatoustovs paskaidroja, ka šāda situācija nav iespējama, un viņš pieļauj varbūtību, ka palikušajiem kameras biedriem ir piedraudēts.

Stāstot par bēgšanas faktu, Zlatoustovs informēja, ka bēgošie cietumnieki ir pamanīti brīdī, kad tuvojušies žogam, ir izziņota trauksme un apsargu grupa ar suņiem devusies pakaļ bēgļiem. Tālākajā postenī esošais apsargs ir raidījis šāvienus uz izbēgušajiem cietumniekiem, taču neviens nav cietis. Apsardzei nav izdevies apstādināt bēgļus arī aiz cietuma sienām, jo viņi paspējuši šķērsot dzelzceļa sliedes, bet apsargus apturējis nākošais vilciens.

Pašreizējā informācija liecina, ka cietumniekiem izdevies no cietuma aizmukt aptuveni 15 minūšu laikā. Šī informācija vēl tiks precizēta izmeklēšanas laikā.

Tieslietu ministrs uzskata, ka viņam politiskā atbildība par notikušo nav jāuzņemas un demisionēt negrasās. «Neredzu tam pamatu. Esmu amatā četrus mēnešus. Savas darbības laikā situācija Ieslodzījuma vietu pārvaldē ir tikai un vienīgi uzlabojusies. Esam panākuši, ka apsarga alga tiek pielīdzināta policista algai. Līdz ar to mēs nodrošinām, ka mums vēl joprojām ir cietumsargi, kas strādā un pilda savus pienākumus,» sacīja Grīnvalds.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu