Cietumnieku bēgšanā vaino personāla nolaidību, nevis līdzdalību

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Baiba Aprāne/Apollo

Trešdien gan tieslietu ministrs Guntars Grīnvalds, gan Ieslodzījuma vietu pārvaldes (IeVP) priekšnieks Sergejs Zlatoustovs izvirzīja versiju, ka četru cietumnieku izbēgšana no Centrālcietuma notikusi ar cietuma darbinieku palīdzību. Taču pēc videomateriālu izvērtēšanas, kuros redzama noziedznieku bēgšana, amatpersonas atzīst, ka, visticamāk, ieslodzītajiem izdevies izkļūt brīvībā cietuma personāla nolaidības dēļ.

Grīnvalds atklāja, ka videomateriālos redzams, kā cietumnieki rāpjas pāri žogam, bet apsargi cenšas viņus apturēt. Tādēļ izdarīts secinājums, ka bēgšana nav notikusi ar personāla līdzdalību. Ministrs aizdomas par nolaidību pamato ar to, ka apsargi nav pamanījuši restu zāģēšanu un caurumu sienā. Šie fakti liecinot par paviršu kameru pārbaudi.

Arī Ministru prezidents Aigars Kalvītis pēc iepazīšanās ar tieslietu ministra sniegto ziņojumu par notikušo uzsvēra, ka bēgšanā vainojama darbinieku nolaidība.

IeVP priekšnieks žurnālistiem pavēstīja, ka ir izdevies pārliecināt vienu no aizbēgušo cietumnieku kameras biedriem sniegt informāciju par bēgšanu. Zlatoustovs atzīst, ka cietumnieka sniegtās ziņas ir rūpīgi jāpārbauda, jo pastāv iespēja, ka viņš varētu apzināti maldināt izmeklētājus.

Cietumā veiktās kratīšanas laikā kamerā, kurā bija ieslodzīti četri aizbēgušie, atrasts zāģis, ar kuru pārzāģētas restes. Zviedrijā ražotais, aptuveni 50 centimetrus garais instruments bija iemests miskastē.

Nopratināts arī 21 Rīgas Centrālcietuma darbinieks, kas strādāja naktī, kad izmuka četri cietumnieki.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu