Dzimumtieksme un krāsns

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Atis Ieviņš

Tāpat kā daudz kas, arī sievietes un vīrieša dzimumtieksmes ir ļoti atšķirīgas.

Sieviešu dzimumtieksme

Sieviešu dzimumtieksme ir kā elektriskā krāsniņa — tā lēnām uzsilst līdz augstākajai temperatūrai, un paiet ilgs laiks, kamēr tā atdziest.

Vidusmēra sievietei dzimumtieksme pakāpeniski pieaug un virsotni sasniedz 36–38 gadu vecumā. Tas izskaidro «spēju zēna» sindromu, kad vecāka sieviete izvēlas jaunāku vīrieti. Vīrieša seksuālā snieguma līmenis 19 gadu vecumā ir salīdzināms ar sievietes sniegumu 30–40 gados.

Vīriešu dzimumtieksme

Vīriešu dzimumtieksme līdzinās mikroviļņu krāsnij — jau pēc dažām sekundēm tā darbojas ar pilnu jaudu, un to var izslēgt, tiklīdz maltīte ir pagatavota.

Vīrietim kļūstot vecākam, testosterona līmenis lēnām pazeminās, līdz ar to arī dzimumtieksme samazinās. 40 gadu veca vīrieša dzimumtieksme atbilst divdesmitgadīgas sievietes dzimumtieksmei. Tas daļēji izskaidro to, kāpēc ir pāri, kur vīrieši ir krietni vecāki par savām sievām.

Vīriešiem menopauze norisinās daudz jocīgāk nekā sievietēm. Kad sievietei ir menopauze, viņa pieņemas svarā, un viņai bieži uznāk karstuma viļņi.

Gados vecākam vīrietim menopauze ir iestājusies, ja viņš iet uz randiņiem ar jaunām meitenēm un brauc ar motociklu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu