Sieviešu un vīriešu pašapziņa. Tik atšķirīgas?

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Baiba Aprāne/Apollo

Ja sieviete ir nelaimīga attiecībās, viņa nevar koncentrēties darbam. Ja vīrietis nav apmierināts ar darbu, viņš nespēj koncentrēties uz attiecībām.

Sieviešu pašapziņa atkarīga no tā, cik labas ir viņu attiecības

Ja sievietei ir stress vai viņa ir saspringta, saruna ar mīļoto vīrieti viņai šķiet kā balva, bet vīrietis to uztver kā iejaukšanos viņa problēmu risināšanas procesā. Viņa vēlas parunāties un tikt samīļota, bet viņš grib skatīties futbolu. Sievietei šķiet, ka viņš ir vienaldzīgs un neieinteresēts, savukārt vīrietim šķiet, ka viņa ir kaitinoša vai vēlas uzspiest savu kārtību.

Dažādā uztvere atspoguļo vīriešu un sieviešu smadzeņu atšķirīgo struktūru un prioritātes. Tāpēc sieviete uzskata, ka viņai attiecības šķiet svarīgākas nekā viņam — un tā ir taisnība. Saprotot šo atšķirību, saspringums starp jums un jūsu partneri zudīs, un jūs vairs tik asi netiesāsiet viens otra uzvedību.

Vīrieša pašapziņa aug darbā un gūstot panākumus

Vīriešu smadzeņu struktūra veidota kā atbilde uz jautājumu «Kā lai es to atrisinu?». Vīrieši lieto šo «atrisini» kritēriju attieksmē pret visu, ko viņi dara. Kāda sieviete pastāstīja — kad viņa gribējusi, lai vīrs pret viņu ir mīlošāks, viņš nopļāvis zālienu. Viņš iedomājās, ka tādā veidā var apliecināt savu mīlestību. Kad sieva pateica, ka tomēr nav laimīga, viņš izkrāsoja virtuvi. Kad arī tas nenostrādāja, viņš piedāvāja kopā doties uz futbolu.

Sieviete savu sarūgtinājumu aizgaiņā, izrunājoties ar draudzenēm, bet sarūgtināts vīrietis saremontē motoru vai salabo pilošu krānu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu