Izmeklēšanu par Latvijas cietumniekiem beigs līdz 29.augustam

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lietuvas prokuratūra līdz 29. augustam plāno pabeigt pirmstiesas izmeklēšanu krimināllietā, kurā par nelikumīgu Latvijas–Lietuvas robežas šķērsošanu un Lietuvas–Polijas robežas šķērsošanas mēģinājumu aizturēti četri 9. augustā no Rīgas Centrālcietuma izbēgušie ieslodzītie, informēja Prokuratūras preses centrs.

Lietuvas Ģenerālprokuratūras Starptautisko attiecību un tiesiskās palīdzības nodaļas virsprokurore Laima Čekeliene norāda, ka, tiklīdz Lietuvā būs pabeigts kriminālprocess saistībā ar nelikumīgo robežu šķērsošanu, Lietuvas Ģenerālprokuratūra ar Latvijas tiesas izdotajiem Eiropas apcietinājuma orderiem vērsīsies Lietuvas tiesā, kas lems par šo personu izdošanu Latvijai. Čekeliene arī izsaka pateicību Latvijas Republikas Ģenerālprokuratūras Starptautiskās sadarbības nodaļai par operatīvu Eiropas apcietinājuma orderu nodošanu Lietuvas kolēģu rīcībā.

Patlaban Aleksejs Ivanovs, Ēriks Atkačovs, Viktors Atamanovs un Ričards Pravecs atrodas apcietinājumā Lietuvā, pamatojoties uz Lazdiju rajona tiesas 11. augusta lēmumu par apcietinājuma piemērošanu uz diviem mēnešiem procesā par nelikumīgu robežas šķērsošanu. Turklāt Latvijas Republikas Ģenerālprokuratūras Starptautiskās sadarbības nodaļa šajā pašā datumā Lietuvas prokuratūrai nosūtīja lūgumu par pagaidu apcietinājuma piemērošanu, kas paredz iespēju turēt  personu apcietinājumā 40 dienas līdz Eiropas apcietinājuma ordera saņemšanai konkrētajā ārvalstī.

Eiropas apcietinājuma orderu tulkojumi Lietuvai nosūtīti jau 22. augustā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu