«MTV Latvija» sāks raidīt 4. septembrī

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: mtv.lv

Nedaudz vairāk kā pēc nedēļas – 4. septembrī plkst. 22.00 reizē ar MTV kanāliem Lietuvā un Igaunijā sāks raidīt «MTV Latvija». Katrā valstī darbosies trīs atsevišķi kanāli - «MTV Latvija», «MTV Lietuva» un «MTV Eesti».

«MTV Latvija» varēs redzēt kabeļtelevīzijas un digitālās televīzijas lietotāji, kā arī ar satelīta palīdzību. «MTV Latvijā varēs redzēt visu lielāko kabeļoperātoru tīklos no 4. septembra, ja gadījumā jūs «MTV Latvija» neredziet – ziņojiet mums, mēs jums palīdzēsim ielaist MTV savās mājās!» stāsta «MTV Networks Baltic» direktors Marius Veselis. 

«MTV Latvija» programmā būs gan vietējie raidījumi, veidoti tepat Batijā, gan pasaulē jau populāri šovi. Viena no MTV misijām ir Baltijas mūzikas tirgus apvienošana un raidījums «Baltic Top 20» būs viens no faktoriem, kas to veicinās reālajā dzīvē. «Baltic Top 20» būs unikāls baltiešu muzikālās gaumes atspoguļojums, topā būs iekļautas gan vietējo, gan ārzemju izpildītāju dziesmas.

«Visos MTV kanālos Baltijā būs vienota klipu «pleiliste», kas ir ļoti labi vietējām grupām,» stāsta Guna Zučika, kura «MTV Networks Baltic» atbild par mūziku un mākslinekiem. Pēc viņas novērojumiem latviešu grupas Baltijā šobrīd ir vislabākajā situācijā, jo vairākas latviešu grupas ir zināmas kā Lietuvā, tā Igaunijā, savukārt lietuvieši par igauņu mūzikas dzīvi nezina praktiski neko un otrādi. 

Katru dienu MTV ēterā varēs redzēt arī ziņas, kas sniegs aktuālāko informāciju par jaunumiem izklaides un mūzikas dzīvē gan Baltijā, gan visā pasaulē. Kā skaidroja «MTV Networks Baltic» Programmu daļas vadītājs Andrius Serva, MTV vietējie kanāli būs līderi mūzikas un izklaides ziņu jomā, jo pirmie saņems ekskluzīvu informāciju par šovbiznesa aktualitātēm visā pasaulē, gluži tāpat kā pārējie MTV kanāli.  Viens no pirmajiem vietējiem raidījumiem būs atskats uz «The VJ Search» atlases kārtām un finālu, rudenī gaidāms arī realitātes šovam līdzīgs raidījums, kurā par to, kādus vietējos klipus rādīt vai nerādīt MTV ēterā, lems MTV skatītāji. 

«MTV Latvija» raidījumus, topus un ziņas vadīs vīdžeji Žanete Skarule un Miks Ozoliņš. MTV visā Baltijā vīdžejus meklēja atklātās atlases kārtās, lai ikviens, kurš vēlas kļūt par TV zvaigzni, varētu savu sapni piepildīt. «The VJ Search» atlasei pieteicās arī daudzi sabiedrībā jau pazīstami jaunieši un TV šovu vadītāji, taču 2206 dalībnieku konkurencē, par atbilstošākajiem šim amatam žūrija atzina tieši Žaneti un Miku.

Pirmo reizi ziņa par starptautiskā TV kanālu tīkla MTV ienākšanu Baltijas valstīs Latvijas presē parādījās šā gada februārī, bet pirmais MTV kanāls darbu sāka 1981.gada 1. augustā ASV, Ņūdžersijā. Toreiz MTV redzēja tikai pāris tūkstoši Ņūdžersijas iedzīvotāju, neskatoties uz to, MTV sāka ar visai skaļu paziņojumu – «Video Killed The Radio Star» grupas «The Buggles» izpildījumā. Kopš tā brīža pasaule mainījās. «Bez MTV nebūtu realitātes šovu, reklāmas vēl aizvien būtu pilnīgi garlaicīgas, mēs īsti nezinātu kā izskatās mūsu mīļākie mūziķi, tādas zvaigznes kā Madonna un Maikls Džeksons varbūt nekad nebūtu dzimušas,» par MTV paveikto saka «MTV Latvija» direktore Liliāna Ozoliņa. 

Kā «MTV Latvija» sāks savu darbu un kurš būs pirmais klips, ko varēsim redzēt ēterā? «Pagaidām atklājam tikai to, ka MTV Latvijā sāks raidīt 4.septembrī plkst. 22.00, pirmais video klips lai paliek pārsteigumam,» saka Liliāna Ozoliņa.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu