Aizbēg ieslodzītais [papildināta]

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valsts policija

Šonakt no Garīgās veselības aģentūras aizbēdzis par zādzību un laupīšanu lielā apmērā apsūdzēts vīrietis, kurš varētu būt bīstams sabiedrībai, Latvijas Neatkarīgās televīzijas raidījumā «900 sekundes» pavēstīja Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību biroja priekšniece Ieva Rekšņa.

26 gadus vecais Bogdans Koncevičs no Liepājas cietuma pārvietots uz Centrālcietumu, bet 10. augustā pārvests uz Garīgās veselības valsts aģentūru, lai veiktu psihiatrisko ekspertīzi.

Aizbēgušais ģērbies zilā kreklā un svītrainās biksēs. Ja kāds pamanījis Konceviču, Rekšņa iesaka pašu spēkiem vīrieti neaizturēt, bet  par viņa atrašanās vietu ziņot policijai.

Koncevičs pametis slimnīcas ēku pa trešā stāva logu, nolaižoties pa sasietiem palagiem. Rekšņa raidījumā norādīja, ka kopā ar Konceviču nodaļā atradušies vēl astoņi cilvēki, viņus apsargājuši sanitāri. Pie ēkas durvīm sardzē atradies policists, arī teritorijas perimetru apsargājuši policijas darbinieki. Lai noskaidrotu, kā Koncevičam izdevies aizbēgt,  sākta dienesta pārbaude.

Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību biroja Preses nodaļas galvenā speciāliste Sintija Kājiņa portālam «Apollo» norādīja, ka vairākkārt sodītais Koncevičs apsūdzēts par 17. gadsimta unikālas vācu amatnieku darinātās bises zādzību no Liepājas muzeja.

Liepājas tiesa Koncevičam par bises zādzību piesprieda deviņu gadu cietumsodu, mantas konfiskāciju, kā arī pārbaudes laiku uz trim gadiem. Koncevičs savu vainu atzina, taču spriedumu pārsūdzēja. Kurzemes apgabaltiesa krimināllietas skatīšanu atlika, jo apsūdzētais lūdza veikt tiesu psihiatrisko ekspertīzi.

Jau ziņots, 9. augusta naktī no Centrālcietuma ap plkst. 3 izbēga četri ieslodzītie. Visi izbēgušie bija no vienas kameras. Izbēgt viņiem izdevies, izzāģējot loga restes un pēc tam pārkāpjot pāri sētai. Visi izbēgušie ir atrasti un atrodas Lietuvā, kur viņiem draud sods par nelikumīgu robežas šķērsošanu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu