Nav skaidrības par Garīgās veselības valsts aģentūras apsargāšanu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lai noskaidrotu, kā par unikālās bises zādzību apsūdzētajam Bogdanam Koncevičam izdevies izbēgt no Garīgās veselības valsts aģentūras (GVVA) Tiesu psihiatriskās ekspertīzes dienesta nodaļas, sākta dienesta pārbaude gan Valsts policijā, gan GVVA. Tikmēr amatpersonas nespēj vienoties, kam jāuzņemas atbildība par noziedznieka bēgšanu.

Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību biroja priekšniece Ieva Rekšņa norāda, ka Valsts policijai jāapsargā tikai GVVA teritorijas perimetrs, bet ēkas iekšpusē policijai atbildība par stacionārā esošajiem nav jāuzņemas. Rekšņa norāda, ka par drošību ēkā jārūpējas kādai apsardzes firmai vai arī sanitāriem. Rekšņa žurnālistiem sacīja, ka jau agrāk Valsts policija Veselības ministrijai ziņojusi, ka slimnīcā ir bojāti logi un slimnieku skapīšos atradušies aizliegti priekšmeti, piemēram, stikla pudeles.

Savukārt GVVA sabiedrisko attiecību vadītāja Indira Ozola  norāda, ka Tiesu psihiatriskās ekspertīzes dienesta nodaļa Laktas ielā ir Iekšlietu ministrijas apsargājams objekts. «Nevienā normatīvajā aktā nav noteikts, ka aģentūrai jāveic apsardzes funkcija,» portālam «Apollo» sacīja Ozola. Viņa norāda, ka Valsts policija apsargā gan GVVA teritorijas perimetru, gan ēkas iekšpusi — katrā ēkas stāvā dežurē policists. GVVA pārstāve uzsver, ka par neatļautu priekšmetu atrašanos slimnieku skapīšos ir atbildīgi policisti, kas apsargā ēku, jo viņiem jākontrolē pienesumi.

Koncevičs no GVVA pa trešā stāva logu izbēga naktī no svētdienas uz pirmdienu. Viņš pa sasietiem palagiem nolaidies līdz caurulei, pa kuru šķērsojis iestādes žogu. Bēgošo vīrieti pamanījis netālu esošā Brasas cietuma apsargs.

26 gadus vecais vīrietis no Liepājas cietuma pārvietots uz Rīgas Centrālcietumu, bet 10. augustā pārvests uz Garīgās veselības valsts aģentūru, lai veiktu psihiatrisko ekspertīzi.

Vairākkārt sodītais Koncevičs apsūdzēts par 17. gadsimta unikālas vācu amatnieku darinātās bises zādzību no Liepājas muzeja. Liepājas tiesa Koncevičam par bises zādzību piesprieda deviņu gadu cietumsodu, mantas konfiskāciju, kā arī pārbaudes laiku uz trim gadiem. Koncevičs savu vainu atzina, taču spriedumu pārsūdzēja. Kurzemes apgabaltiesa krimināllietas skatīšanu atlika, jo apsūdzētais lūdza veikt tiesu psihiatrisko ekspertīzi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu