Policija domā, ka izbēgušais Koncevičs joprojām ir Latvijā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valsts policija

No Garīgās veselības valsts aģentūras (GVVA) aizbēgušais Bogdans Koncevičs joprojām nav atrasts, taču policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka par 17. gadsimta unikālās bises zādzību apsūdzētais noziedznieks atrodas Latvijā, Latvijas Neatkarīgās televīzijas raidījumā «900 sekundes» pavēstīja Rīgas Kriminālpolicijas priekšnieks Ints Ķuzis.

Pēc ekspertu domām, Konceviča garīgais stāvoklis ir stabils, viņš saslimšanu simulējis. Šāds ekspertu secinājums liecina, ka ierašanās uz tiesu psihiatrisko ekspertīzi Garīgās veselības valsts aģentūras Tiesu psihiatriskās ekspertīzes dienesta nodaļā ir bēgšanas plāna sastāvdaļa, norāda Ķuzis. Policija uzskata, ka Koncevičam aizbēgt palīdzējis «līdzzinātājs no ārpuses».

Ķuzis vairākkārt sodītā noziedznieka bēgšanas faktu skaidro ar konkrētības trūkumu kompetences sadalē. «Ieslodzījuma vietas atrodas Tieslietu ministrijas pakļautībā, slimnīca ir Veselības ministrijas pakļautībā, savukārt apsargāšanā piesaistīta Iekšlietu ministrija. Kompetence ir jāpārskata, iestādei būtu jāatrodas citā teritorijā, arī apsardze jāorganizē pēc citiem principiem,» sacīja Rīgas Kriminālpolicijas priekšnieks.

Koncevičs no GVVA pa trešā stāva logu izbēga naktī no svētdienas uz pirmdienu. Viņš pa sasietiem palagiem nolaidies līdz caurulei, pa kuru šķērsojis iestādes žogu. Bēgošo vīrieti pamanījis netālu esošā Brasas cietuma sargs.

26 gadus vecais vīrietis no Liepājas cietuma pārvietots uz Rīgas Centrālcietumu, bet 10. augustā pārvests uz Garīgās veselības valsts aģentūru, lai veiktu psihiatrisko ekspertīzi.

Vairākkārt sodītais Koncevičs apsūdzēts par 17. gadsimta unikālas vācu amatnieku darinātās bises zādzību no Liepājas muzeja. Liepājas tiesa Koncevičam par bises zādzību piesprieda deviņu gadu cietumsodu, mantas konfiskāciju, kā arī pārbaudes laiku uz trim gadiem. Koncevičs savu vainu atzina, taču spriedumu pārsūdzēja. Kurzemes apgabaltiesa krimināllietas skatīšanu atlika, jo apsūdzētais lūdza veikt tiesu psihiatrisko ekspertīzi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu