Ķuzis: izbēgušajam Koncevičam bijuši līdzzinātāji

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

No Garīgās veselības aģentūras izmukušajam apsūdzētajam Bogdanam Koncevičam bijuši līdzzinātāji brīvībā. Šādu apgalvojumu trešdienas rītā sarunā ar Latvijas Radio izteica Rīgas Galvenās policijas pārvaldes Kriminālpolicijas priekšnieks Ints Ķuzis.

Par unikālas 17. gadsimta vācu amatnieku darinātās bises zādzību apsūdzētais Koncevičs joprojām nav notverts. Ķuzis uzskata, ka tas ir tikai laika jautājums. Kriminālpolicijas priekšnieks ir pārliecināts, ka viņš nav izbēdzis no Latvijas teritorijas.

Koncevičs no GVVA pa trešā stāva logu izbēga naktī no svētdienas uz pirmdienu. Viņš pa sasietiem palagiem nolaidies līdz caurulei, pa kuru šķērsojis iestādes žogu. Bēgošo vīrieti pamanījis netālu esošā Brasas cietuma sargs.

26 gadus vecais vīrietis no Liepājas cietuma pārvietots uz Rīgas Centrālcietumu, bet 10. augustā pārvests uz Garīgās veselības valsts aģentūru, lai veiktu psihiatrisko ekspertīzi.

Vairākkārt sodītais Koncevičs apsūdzēts par 17. gadsimta unikālas vācu amatnieku darinātās bises zādzību no Liepājas muzeja. Liepājas tiesa Koncevičam par bises zādzību piesprieda deviņu gadu cietumsodu, mantas konfiskāciju, kā arī pārbaudes laiku uz trim gadiem. Koncevičs savu vainu atzina, taču spriedumu pārsūdzēja. Kurzemes apgabaltiesa krimināllietas skatīšanu atlika, jo apsūdzētais lūdza veikt tiesu psihiatrisko ekspertīzi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu