Aizturēts izmukušais noziedznieks [papildināta]

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «Apollo»/B.Aprāne

Trešdien Valsts policija Rīgas rajona Olainē aizturējusi no Garīgās veselības valsts aģentūras (GVVA) aizbēgušo noziedznieku Bogdanu Konceviču. Izbēgušais noziedznieks divas dienas uzturējies pamestā dārza mājiņā.

Noskaidrots, ka vīrietis izmucis no slimnīcas ar līdzdalībnieka palīdzību. Kāda nenoskaidrota persona sagaidījusi Konceviču pie kapiem, kas atrodas pretī slimnīcai, un aizvedusi viņu automašīnā uz vēl nezināmu vietu Rīgā. Pēc tam noziedznieks nokļuvis Olaines apkaimē, kur divas dienas uzturējies dārza mājiņā.

Šobrīd Koncevičs atrodas Rīgas Galvenās policijas pārvaldes īslaicīgās aizturēšanas izolatorā, viņš vēl nav nopratināts.

Rīgas kriminālpolicijas šefs Ints Ķuzis uzskata, ka epopeja ar izbēgušo noziedznieku ir beigusies veiksmīgi, jo ir pagājušas 57 stundas kopš brīža, kad viņš aizmuka. Pēc Ķuža domām, tas ir ļoti labs rezultāts, jo policija pirmdienas rītā darbu sākusi no «pilnīgas nulles».

Aizturēšanas operācijā piedalījušies ap desmit policijas darbinieku. Piekļūšana vietai, kur apmeties noziedznieks, bijusi visnotaļ sarežģīta, tomēr policistiem  izdevās pārsteigt Konceviču nesagatavotu, tādēļ viņš policijas darbiniekiem nav pretojies. Dārza būdiņā tika atrasti viņa pārtikas krājumi, maketpistole un nedaudz alkohola. Lai Konceviču būtu grūtāk atpazīt, viņš nokrāsojis matus.

Koncevičs no GVVA pa trešā stāva logu izbēga naktī no svētdienas uz pirmdienu. Viņš pa sasietiem palagiem nolaidies līdz caurulei, pa kuru šķērsojis iestādes žogu. Bēgošo vīrieti pamanījis netālu esošā Brasas cietuma sargs.

26 gadus vecais vīrietis no Liepājas cietuma pārvietots uz Rīgas Centrālcietumu, bet 10. augustā pārvests uz Garīgās veselības valsts aģentūru, lai veiktu psihiatrisko ekspertīzi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu