Vīrietis. Jo smukāks, jo labāks?!

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Atis Ieviņš

Pētījumi ASV ir atklājuši, ka pievilcīgi vīrieši saņem par 12–14% lielāku atalgojumu nekā viņu mazāk pievilcīgie darbabiedri. Uztraucoši ir tas, ka pievilcīgi indivīdi saņem labvēlīgāku attieksmi tiesā, dabū maigākus spriedumus un mazākus sodus.

Pensilvānijā ir veikts pētījums, kurā noteikta 74 apsūdzēto pievilcība, pirms sācies tiesas process. Šis pētījums parāda, ka pievilcīgāki apsūdzētie ne tikai saņem vieglākus spriedumus, bet viņiem ir arī divkārt lielāka iespēja izvairīties no cietumsoda nekā nepievilcīgajiem apsūdzētajiem.

Tas izskaidro, kāpēc labākie cietumnieki, kas izpelnījušies administrācijas cieņu, gandrīz vienmēr ir pievilcīgi cilvēki.

Pētījumi rāda, ka maksa par nodarītajiem zaudējumiem, ko saņem cietušais, ir atkarīga no cietušā un apsūdzētā pievilcības. Ja apsūdzētais izskatījās labāk nekā cietušais, vidējā kompensācija bija 5623 ASV dolāri, bet, ja cietušais bija pievilcīgāks, viņš vai viņa saņēma vidēji 10 051 dolāru. Ja tiesas zālē visi būtu ar aizsietām acīm un nevarētu redzēt apsūdzētos, tad, kā rāda fakti, rezultāti varētu būt pavisam citādi.

Tas var likties bezcerīgi, bet šo faktu pozitīvā puse ir tas, ka ikvienam ir iespēja uzlabot savu izskatu un katrs var pieņemt lēmumu padarīt sevi pievilcīgu citu cilvēku acīs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu