«Līvi» svinēs apaļo jubileju

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI/A.Strokins

Ar diviem koncertiem Latvijas Nacionālajā operā šajā nedēļas nogalē – 9. un 10. septembrī – savu 30 gadu jubileju atzīmēs rokgrupa «Līvi». Svinībās viņiem piepalīdzēs Liepājas simfoniskais orķestris.

«Līvu» un Liepājas simfoniskā orķestra kopējā koncertprogramma pirmoreiz izskanēja pirms pāris gadiem mūzikas un mākslas festivālā «Bildes», pēc tam – arī Dzintaru koncertzālē un Liepājā, stadionā «Daugava».

Latvijas Nacionālajā operā kopā ar «Līviem» un orķestri koncertā piedalīsies arī vokālā grupa «Y.C.» Aināra Rubiķa vadībā, Ivo Fomins, Vilnis Krieviņš, saksofonists Zintis Žvarts, vijolnieks Dzintars Beitāns, Guntis Veits, Armands Alksnis, Mārtiņš Brauns, Niks Matvejevs, Juris Kulakovs un citi. Aptuveni divarpus stundu garajā koncertā skanēs dziesmas no «Līvu» «zelta fonda» Ainara Virgas un simfoniskā orķestra diriģenta Jēkaba Ozoliņa aranžējumā. Plānots, ka koncerta pirmajā daļā tiks atskaņotas visiem zināmās «Līvu» dziesmas (tikai nedaudz klusinātā versijā), bet otrajā daļā grupa spēlēs kopā ar tādiem mūziķiem, ar kuriem līdz šim pat nav uzstājušies, piemēram, Niku Matvejevu un Mārtiņu Braunu.

www.livi.lv

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu