Pēdējo 20 gadu laikā zoodārzā uzņemti vairāk nekā 90 izskaloti roņi

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Pēdējo divdesmit gadu laikā zoodārzā uzņemti vairāk nekā 90 izskaloti roņi, informēja Rīgas Zooloģiskā dārza informācijas dienestā.

Zoodārzā pie speciālistiem tikuši nogādāti pelēko roņu un pogaino sīkroņu mazuļi, no kuriem lielāko daļu ir izdevies izaudzēt lielus. Daļa izaudzēto ronēnu ir devusies uz dažādiem pasaules zoodārziem un okeanārijiem Ķīnā un Japānā, Francijā, Peru, Lietuvā, Igaunijā, Polijā un Krievijā. Daļa jaunuļu tika izlaisti atpakaļ brīvībā Baltijas jūrā.

Ceturtdien zoodārzā Dabas aizsardzības pārvaldes speciālisti informēja par rīcību jūras krastā atrodot izskalotu ronēnu. Katru pavasari Latvijas piekrastē lielākā vai mazākā skaitā nonāk pelēko roņu un pogaino sīkroņu mazuļi. Daļa no tiem ir veselīgi un labā stāvoklī, bet citi ir novārguši un pat ievainoti. Šonedēļ uz zoodārzu nogādāti divi novārguši pelēko roņu mazuļi.

Speciālisti norāda, ka dzīvnieku nevajag bakstīt, stumt vai grūst ūdenī, jānovērtē dzīvnieka izskats un jākonsultējas ar Dabas aizsardzības pārvaldes speciālistiem pa tālruni 29198590. Viņi sazināsies ar reģionālo inspektoru, kurš uz vietas novērtēs situāciju un pieņems lēmumu, vai nu atstāt ronēnu pludmalē vai arī transportēt uz zooloģisko dārzu. Patlaban ik dienu piezvana ap 40 cilvēku.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu