JL gatavs strādāt gan četru, gan piecu partiju koalīcijā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «Apollo»/R.Oliņš

Lai gan partijas «Jaunais laiks» iespēja iekļūt valdības koalīcijā tiek arvien vairāk apšaubīta, tomēr partija savas domas par sadarbību ar «Saskaņas centru» (SC) nav mainījusi, jo apvienībā ir Latvijas sociālistiskā partija, ko vada Alfrēds Rubiks. JL joprojām vēlas būt koalīcijas sastāvā un veidot labēja vairākuma valdību. JL ir gatavi strādāt gan četru, gan piecu partiju veidotā koalīcijā.

«Esam gatavi aizstāvēt vēlētāju intereses, esam gatavi darbam,» pēc sarunām ar Valsts prezidenti Vairu Vīķi-Freibergu sacīja JL līderis. «Kāda persona veidos valdību, to izlems oficiālā kārtā, un pēc tam šī persona pieņems lēmumu, vai būs šaurāka vai plašāka koalīcija.»

Partijas pārstāvji norādīja, ka valdības veidošana būtu jāuztic Tautas partijai (TP), jo tā vēlēšanās saņēmusi visvairāk balsu un pauda gatavību strādāt TP veidotā valdībā.

Repše pauda gatavību pārstāvēt JL vēlētājus godam, un tāpat arī citus vēlētājus, cerot, ka nākotnē arī viņi kļūs par JL vēlētājiem.

Repše pēc sarunas ar Vīķi-Freibergu pastāstīja, ka viņi pārsvarā runājuši par tuvākajā nākotnē veicamiem darbiem. JL izvirzītais premjera amata kandidāts Valdis Dombrovskis norādīja, ka «Latvijā ir izredzes izveidot stabilu vairākuma valdību. Mēs esam pauduši šādu gatavību.» Arī viņaprāt, stabils modelis būtu četru partiju koalīcija, bet varētu strādāt arī piecu partiju veidotā koalīcijā.

Vīķe-Freiberga piektdien atsāka sarunas ar politiskajām partijām par valdības veidošanu un premjera kandidāta izvēli. Vispirms dienas vidū prezidente tikās ar ZZS pārstāvjiem. Ar TP prezidente tikās otrdien.

Jaunās koalīcijas kodols — TP, ZZS, LPP/LC — par iespējamo sadarbību apspriedies gan ar partiju «Jaunais laiks», gan «Tēvzemei un Brīvībai»/LNNK, taču lēmums, ar kuru no šīm partijām sadarboties un vai vispār ceturtā koalīcijas partnere ir vajadzīga, vēl nav pieņemts.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu