KNAB pārbaudīs ministru slepenās prēmēšanas likumību

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) sācis pārbaudi, kurā tiks noskaidrots, vai ministru slēgtajā sēdē pieņemtais lēmums prēmēt sevi mēnešalgas apmērā nav pretrunā ar likumu par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonas darbībā.

Kā portālu «Apollo» informēja KNAB pārstāvis Andris Vitenburgs, KNAB pieprasījis Valsts kancelejai papildu informāciju, lai izvērtētu, kādā formā un uz kādu normatīvo aktu pamata ministri piešķīruši sev prēmijas.

Ministri pēc premjera Aigara Kalvīša ierosinājuma nolēmuši par labu darbu piešķirt sev prēmijas. Lēmuma pieņemšana sēdes slēgtajā daļā tiek skaidrota ar to, ka lēmums pieņemts pēc citu darba kārtības jautājumu izskatīšanas. Ministru prezidenta alga pirms nodokļu nomaksas ir 2162 lati, savukārt ministrs par darbu mēnesī saņem 1944 latus pirms nodokļu nomaksas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu