Politiskās rotaļlietas kaķiem un suņiem (1)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Amerikāņu kompānija Fat Cat, kas ražo rotaļlietas mājdzīvniekiem, izgatavo populārus politiķus atveidojošas lellītes. Kaķi un suņi var tās grauzt, laizīt un skrāpēt.

Amizanto mantiņu kolekcijā ir trīs personālijas: ASV prezidents Džordžs Bušs (rotaļlieta George W), senatore un kandidāte uz ASV prezidenta amatu Hilarija Klintone (lelle Capitol Hillary) un Kalifornijas gubernators Arnolds Švarcenegers (lelle Arnolds).

Šo lellīšu ražošana atklāta 1990.gada sākumā. Tad pārdošanā parādījās rotaļlietas See Bill Run (ar prezidenta Bila Klintona seju), Newt Hoot (ar Nuta Gingriča, Republikāņu partijas līdera ASV Kongresā, seju) un Toss Perot (tā atveidoja multimiljardieri Rosu Pero, kurš bija sasniedzis izcilus politiskus panākumus – 1992.gada prezidenta vēlēšanās kā neatkarīgs kandidāts viņš ieguva 12% balsu).

Politiķi nav vienīgie suņu un kaķu rotaļlietu ražotāju upuri. Pavisam nesen ražoja lelli Byte Bill („Iekod Bilam!”), kurā bija atveidots korporācijas Microsoft dibinātājs un vadītājs Bils Geits. Vēl kaķiem un suņiem piedāvāja pagrauzt citus viņiem nepatīkamus tēlus – pastniekus, veterinārus, zagļus un riebīgos kaimiņu puišeļus. Tomēr galvenais produkcijas sortiments ir saistīts ar dzīvnieku pasauli: tiek ražotas pelītes (kaķiem), kaķi (suņiem), sunīši (kaķiem), ķirzakas, putniņi utt.

Kaķu un suņu mantiņas ārēji ir praktiski vienādas – tās atšķiras tikai pēc izmēra un materiāla, no kura tās izgatavotas (suņiem tās ir stingrākas un izturīgākas). Šādu lellīšu cena svārstās no $3,99 līdz $6,99. Savā saitā kompānija Fat Cat norāda: „Mūsu firmas galvenais uzdevums ir dzīvnieku un viņu saimnieku smiekli.”

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu