Būt vai nebūt «Pāvesta miestam»?

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: MTV

Šovakar plkst. 20 «MTV Latvija» demonstrēs pretrunīgi vērtētās multiplikācijas filmas «Pāvesta miests» sēriju, lai pēc tam šīs filmas likteni nodotu skatītāju rokās, aicinot tos izteikt savu viedokli, balsojot par to vai vajadzētu turpināt demonstrēt «Pāvesta miestu».

Multiplikācijas filma «Pāvesta miests» izraisījusi pretrunīgas reakcijas daudzās pasaules valstīs, jo tās galvenie varoņi ir baznīcas kalpi un darbība risinās Vatikānā. Filmas veidotāji un televīzijas kanāli, kas to demonstrējuši visā pasaulē saņēmuši pārmetumus, ka šī animācijas filma aizvaino katoļticīgo jūtas, tāpēc vairāki kanāli visā pasaulē filmu pārtraukuši demonstrēt.

«Mums liekas, ka nav godīgi kaut ko nosodīt, pat īsti nezinot un neredzot par ko ir runa,» stāsta «MTV Networks Baltic» ģenerāldirektors Marius Veselis. Viņš piebilst, ka multiplikācijas filmu nevajadzētu uztvert pārāk nopietni, jo galu galā tās varoņi un situācijas ir izdomājums. Multfilma esot ironisks skats uz jebkuras lielas organizācijas ikdienišķajiem grēkiem: korupciju, birokrātiju, intrigām, bloķētām porno mājas lapām un tamlīdzīgām laicīgām lietām, saka M. Veselis.

«Šeit noteikti nevajadzētu meklēt kādu dziļu reliģisku vai sociālu vēstījumu, tas ir tikai viens no mākslinieciskiem veidiem kā palūkoties uz sabiedrības stereotipiem par baznīcu» par «Pāvesta miestu» saka «MTV Networks Baltic» radošais direktors Tomas Ramanauskas.

popetown@mtvbaltic.com

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu