ASV kompānijas rada savos birojos mājdzīvniekiem labvēlīgu vidi

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pēdējā laikā amerikāņu firmu birojos bieži var sastapt mājdzīvniekus. Pēc aptauju rezultātiem piektā daļa kompāniju ASV atļauj saviem darbiniekiem vest uz darbu mājas mīluļus.

Miljoniem amerikāņu tic, ka dzīvnieki palīdz mazināt stresu un veicina darbiniekus pastaigāties pārtraukuma laikā, kas savukārt sekmē darbaspēju paaugstināšanos.

“Mājdzīvnieki firmā Tellme, kas specializējas telekomunikāciju un interneta jomā, palīdz darbiniekiem kļūt draugiem,” saka Grants Širks, kura sune Pena sākusi saprast kolēģu ķīniešu komandas. Kā apgalvo saimnieks, viņa jau zina komandas “sēdēt”, “gulēt” un “dod ķepu” ķīniešu valodā.

Mājdzīvniekiem labvēlīgas vides radīšana birojos var atmaksāties vakanču tirgū, kurā pastāv liela konkurence. Darba vietu datu bāzē pievienota opcija par sunim piemērotas kompānijas izvēli. Vairāk nekā 400 firmu, starp kurām ir arī Google Inc, ir sevi nodēvējušas par “ērtām suņiem”.

Dažās kompānijās algo suņiem pavārus un masierus, lai darbinieki varētu vest uz darbu savus mīluļus, ja viņiem tas ir tik svarīgi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu