Precētie vīrieši trenē pašapziņu

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Atis Ieviņš

Tas ir vēl kādas nelaimīgas sievietes stāsts. Arī viņas mīļotais ir precēts vīrietis...

* * *

«Zini, man šķiet, ka viņam es esmu tas pats, kas Serģim Rasmanis,» kādu dienu telefonsarunā secināja mana draudzene, kas pirms nedēļas saprata, ka viņas jaunā aizraušanās ir divu bērnu tētis un kādas grāmatvedes vīrs. «Es nesaprotu, vai es viņam vispār patīku. Nekas nenotiek – mēs tikai vizināmies ar moci.»

Viņi tikās katru brīvu brīdi, precētais savam Rasmanim iegādājās koši sarkanu aizsargķiveri un pie dzīvokļa durvīm vakaros atstāja ziedus, iepriecināja tumšos rudens vakaros ar vakariņām smalkos krodziņos un klausījās viņā – sievietē Brīvībā vai vienkārši citā sievietē, kuru vairāk par kopēju dzīvokļa līzingu un jaunām ziemas riepām interesē viņš pats.

Dažreiz īsas aizraušanās precētie uztver kā nogurdinošu attiecību terapiju un pašapziņas celšanas vingrinājumus. Ir tik patīkami atkal izjust sievietes apbrīnu, justies iekārojamam un iekārot. Līdz mirklim, kad pašapziņas celšanas trenažieris sāk apdraudēt ģimenes laimi. Tieši tāpēc precētie nereti alkst tikai pēc romantiskas draudzības ar pievilcīgām, brīvām sievietēm, lai vēlāk varētu atkāpties un pēkšņus pārmetumus no vienas vai otras puses atvairīt: starp mums taču nekā nav bijis.

Tieši tāds vīrietis bija arī Artis. Viņš labprātāk izvēlējās iespēju dzert kafiju manā vienistabas dzīvoklīti nekā parādīties ar mani kādā Rīgas centra kafejnīcā. Un ne jau tāpēc, ka viņam būtu spiedīgi apstākļi vai viltīgs plāniņš ielavīties guļamistabā, bet gan tāpēc, ka manā sabiedrībā viņu varētu ieraudzīt kāds kolēģis, ģimenes draugs vai radinieks.

Mēs gājām uz kino darbdienu vakaros un braucām vakariņās ārpus Rīgas. Sazvanījāmies darba laikā un stundām ilgi pļāpājām mašīnā. Līdz kādu vakaru pēc nomācoša kino seansa manī uzauga dusmas, dusmas visu precēto un precēties gribošo sieviešu dēļ. Visu ceļu līdz manai mājai Artis pa telefonu skaidrojās ar sievu par kavēšanās iemesliem, kamēr es lauzīju galvu par to, kāpēc viņa sievai varētu nepatikt kino. Izrādījās, ka kino viņai tīri labi patīk, bet viņam interesantāk esot ar mani.

«Tā es vismaz pāris stundu varu no viņas atpūsties,» aizbildinājās Artis, sakot, ka apprecējies pārāk agri un neesot paguvis iztrakoties. Lai trako, es nodomāju, un turpinu skatīties kino uz viņa rēķina līdz brīdim, kad jutīšu, ka platoniskā trakošana velk uz skūpstu rindu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu