Ko ziņo tavs skatiens

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA

Vai esat aizdomājušies, kā mēs skatāmies uz otru cilvēku un kā viņš lūkojas uz mums? Katrā konkrētā situācijā acu skatiens var vēstīt un vēsta par ko citu. Vai spējat to vadīt un nolasīt sava sarunu biedra acu vēstījumu? Pārbaudiet to, izmantojot psihologu izveidoto skatienu raksturojumu!

Valdonīgu, maģisku skatienu lietišķu sarunu laikā veiksmīgi izmanto biznesmeņi un politiķi. Sarunājoties ar kādu cilvēku, skatieties uz viņa virsdeguni. Turklāt iztēlojieties, ka jūs tur redzat mazu punktu. Tiklīdz sāk runāt jūsu sarunu biedrs, skatienu novērsiet — piemēram, sāciet aplūkot viņa apģērbu, taču sarunu biedru uzklausiet ar cieņu. Atkal iesaistoties sarunā, skatienu no jauna vērsiet uz iedomāto punktu.

*
Ilgs vērīgs skatiens. Sievietes tā parasti uzlūko tos, kuriem simpatizē, vīrieši — tās, kurām paši patīk.

*
Tiešs skatiens liecina par ieinteresētību un cieņu pret sarunu biedru. Cilvēkam, kurš tā skatās uz citiem, ir tiešs un atklāts raksturs, viņš ir pārliecināts par sevi.

*
Piemiegts skatiens var paust neuzticību un pat viltu. Cilvēks, kurš uz sarunu biedru skatās piemiegtām acīm, grib izzināt viņa plānus, reizē neatklājot savus.

*
Klejojošs skatiens pauž gan interesi par visu ko uzreiz, gan intereses trūkumu.

*
Plati atvērtas acis raisa uzticību. Tā skatās aktieri un veiksmīgi tirgotāji.

*
Greizu skatienu var skaidrot dažādi: vai nu cilvēks nav pārliecināts pats par sevi, vai arī slepus vēro sarunu biedru.

*
Acis pret acīm. Tā skatās iemīlējušies pārīši. Šāds skatiens ir nopietns pārbaudījums tā adresātam. Cilvēku valodā tas simbolizē kaislīgu vēlmi, dzīvnieku pasaulē — galēju agresijas pakāpi.

*
Seksuālu skatienu var apgūt, vingrinoties pie spoguļa. Iemācieties izplest un sašaurināt redzokļus, un jūsu intereses objekts būs iekarots uzreiz. Palūkojieties tālumā, bet pēc tam viņas (viņa) acīs — redzokļi automātiski mainīs lielumu, liecinot par jūsu satraukumu.

*
Skatiens, kas koncentrēts uz personīgo nagu aplūkošanu vai uz galda esošajiem priekšmetiem, vēsta, ka jūsu priekšā ir domīgs, savā pasaulē iegrimis cilvēks. Reizēm šāds skatiens pauž vienaldzību pret sarunu biedru vai sarunas tēmu.

*
Skatiens caur pieri vēsta par neapmierinātību, nepiekrišanu, nicinājumu vai neuzticēšanos.

*
Uz leju vērsts skatiens vai ieradums skatīties caur acis piesedzošu roku, garu cepures nagu vai caur brillēm, liek cilvēkam izskatīties neizdibināmi noslēpumainam, padarot viņu neprognozējamu un pat bīstamu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu