Tikai viens sievietes skatiens...

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Baiba Aprāne/Apollo

Zinātnieki beidzot pierādījuši to, ko ikviena sieviete jau tāpat zina gandrīz no autiņu vecuma: jebkura vājā dzimuma pārstāve ja ne gluži redz cauri vīriešiem, tad vismaz noteikti viegli nolasa to, kas viņiem rakstīts uz pieres.

Un tiešām, pēc neskaitāmiem eksperimentiem tika konstatēts, ka cilvēces daiļā puse sev piemērotāko partneri burtiski nosaka ar acīm.

Izrādās, eksistē divas pazīmes, pēc kurām identificēt vēlamo partneri, — testosterona līmenis, kas nosaka vīrieša visvīrišķīgākās īpašības, un bērnu mīlestība, kas vienkārši staro potenciālā laimīgās ģimenes tēva sejā. Galvenais — nesajaukt vienu ar otru, bet šeit gan sievietes savu garām nepalaidīs.

Ja sieviete meklē sev cienīgu partneri spilgtām, taču īslaicīgām attiecībām, tad personas, kurām bagātīgais testosterona līmenis jau atspoguļojas sejā, būs tieši laikā. Taču, lai novītu ligzdiņu, ar to vien ir par maz. Šeit noderēs tie, kuru pierē jaušamas rūpes par nesatricināmu mīlestību pret mazajiem cilvēces pārstāvjiem. Šādu vīriešu skatiens uz bērnu neliecina, ka viņi to vien domā, kā savu atvasi vasarā aizsūtīt pie vecvecākiem uz laukiem, bet gan par krietnākiem nodomiem. Un, lai arī viņu hormoni nav tik aktīvi, kā gribētos, no šādiem puišiem ar zemu testosterona līmeni izaug lieliski tēvi.

Pētījuma vadītājs doktors Djego Mestripjēro apgalvo, ka iegūtie rezultāti liecina: sieviete pēc vīrieša sejas spēj ļoti precīzi noteikt, kam viņš kopīgā dzīvē vairāk noderīgs. Neraugoties uz populāro mītu par mačo, kuram neviena sieviete neesot spējīga atteikt, nākamās māmiņas nešaubīgi izvēlas tos, kuri vispirms mīl bērnus un tikai pēc tam visu pārējo.

Eksperimenti tika veikti divos posmos. Vispirms vīriešiem noteica testosterona līmeni un pēc tam parādīja pieaugušu un mazu bērnu fotogrāfijas, jautājot, kuri viņiem vairāk patīk. Otrajā posmā sievietēm parādīja eksperimenta dalībnieku fotogrāfijas, interesējoties, ar kuru no viņiem viņas dzīvotu ilgi un laimīgi. Un sievietes — pēc fotogrāfijām vien — pārliecinoši izvēlējās tos, kuriem mazuļi ir pirmajā vietā. Tiesa, daudzas sievietes atzinās, ka viņas vairāk saistījuši citi, tomēr — ģimene ir ģimene.

Tagad zinātnieki apgalvo, ka izdarījuši divus svarīgus atklājumus. Pirmkārt, šāda sieviešu informētība par iespējamā partnera labajām īpašībām un trūkumiem liecina, ka reizēm turpmākās dzīves ritums tiek izvēlēts apzināti — vienīgi jāzina, kāpēc. Otrkārt, vīriešiem tagad ir zināms viņu lielākas pievilcības noslēpums: pietiek tikai patiesi mīlēt bērnus, un ģimenes laime būs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu