20. sērija. Erotiskais piesitiens

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

No Vidzemes zeltenes līdz Miss Bjust un tālāk. 4. daļa

Gandrīz vienlaikus ar oficiālajiem skaistumkonkursiem parādījās arī pirmie vairāk vai mazāk erotiskie konkursi. Pirmatklājējas lauri te acīmredzot pienākas avīzei Sovetskaja Molodjož, kas jau astoņdesmito gadu nogalē izsludināja konkursus Miss Foto un Miss Foto – Erotika, aicinot lasītājas iesūtīt savas erotiska un ne tik erotiska rakstura fotogrāfijas. Atsaucība bija gana liela, jo arī balvu fonds nebija nekāds mazais – 5000 rubļi (tolaik inflācija vēl nebija sākusies, tā ka par šādu naudu varēja nopirkt pat palietotu padomju ražojuma vieglo automašīnu).

Deviņdesmito gadu vidū līdzīgu praksi piekopa arī nule iznākt sākušais laikraksts Vakara Ziņas, kas par savu visnotaļ pieklājīgo tā laika tirāžu lielā mērā paldies varēja teikt konkursam Vakara Meitene, kura ietvaros regulāri tika publicētas trūcīgi tērptu vietējo meiteņu bildes.

Atgriežoties pie pirmajiem erotiskajiem konkursiem, nevar nepieminēt arī konkursu Miss Bjust, ko 1992. gadā sarīkoja servisa centrs Divi tā direktora Vladimira Ikusova vadībā. Iespējams, ka ideja par konkursa Miss Bjust rīkošanu varētu būt radusies pēc tam, kad Padomju Jaunatnes un Sovetskaja Molodjož korespondenti 1990. gadā paviesojās Dānijā un iegadījās kāda vietējā žurnāla rīkotajā skaistumkonkursā par smukākajām krūtīm. Ziņa par to parādījās abās Latvijas avīzēs un, kas zina, varbūt vedināja uz zināmām pārdomām vēlākos Miss Bjust rīkotājus.

Lai kā tur arī būtu, 1992. gada augustā 21 meitene no Latvijas, Igaunijas, Krievijas un Ukrainas sacentās par daiļāko krūšu īpašnieces nosaukumu, turklāt īpaši tika uzsvērts, ka šis nebūšot kaut kāds banāls krievu striptīzs, bet gan augsta līmeņa pasākums gluži vai pēc Lasvegasas standartiem. Varētu teikt, ka šis bija galvenokārt VIPiem domāts pasākums, jo skatītāju skaits bija ierobežots (tikai 450 vietu), bet biļešu cena svārstījās no 40 līdz 100 dolāriem, kas tajos laikos bija pieklājīga summa. Par spīti solījumiem, beigās gan izrādījās, ka bez striptīza konkursā tomēr neiztika, taču arī tas netraucēja daļai skatītāju šo Leona Zviedra režijā veidoto pasākumu atzīt par diezgan garlaicīgu. Tāds gan tas droši vien nelikās rīdziniecēm Margaretai un Jūlijai, kuras kopā ar Miss Erotika SSSR – 91 titula īpašnieci no Krievijas Jeļenu sadalīja pirmās trīs vietas un saņēma katra pa 2000 dolāriem – tiem laikiem jau atkal ļoti iespaidīgu summu.

Mūsdienu Latvijas vēstures seriāla jaunākās sērijas katru nedēļu lasāmas žurnālā ŽZL.

Turpmāk vēl...

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu