Latvijas un Krievijas robežlīgumu Saeima sāks skatīt pēc trim nedēļām

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Par Latvijas un Krievijas robežlīguma ratifikāciju Saeima sāks lemt 19.aprīļa plenārsēdē, aģentūru LETA informēja Tautas partijas Saeimas frakcijas vadītājs Māris Kučinskis.

19.aprīlī, iespējams, Saeima varētu robežlīgumu nodot ne tikai izskatīšanai komisijām, bet arī pieņemt pirmajā lasījumā.

TP frakcijas vadītājs arī informēja, ka no Maskavas saņemtie signāli liecinot, ka arī Krievija ar robežlīguma ratifikāciju nevilcināšoties.

Otrdien Latvijas Ministru prezidents Aigars Kalvītis (TP) un Krievijas premjerministrs Mihails Fradkovs parakstīja jau 1997.gadā parafēto abu valstu robežlīgumu.

Līgums, kas jāratificē abu valstu parlamentiem, paredz, ka agrākais Latvijas Abrenes apriņķis ietilpst Krievijas Federācijas teritorijā.

Krievijas Valsts Domes priekšsēdētāja vietnieks Arturs Čilingarovs šodien tikās ar Kalvīti. Sarunas laikā galvenā uzmanība tika veltīta Latvijas un Krievijas robežlīguma ratifikācijai abu valstu parlamentos. Amatpersonas pārrunāja iespējamo līguma ratifikācijas gaitu un termiņus.

Čilingarovs apliecināja Krievijas Valsts domes ieinteresētību iespējami ātrā līguma ratifikācijā.

Kalvītis šodien žurnālistiem atzina, ka saņēmis Krievijas Valsts domē apliecinājumu, ka tā ir gatava virzīties uz priekšu robežlīguma ratifikācijā tikpat strauji kā Latvija.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu