Meklē labāko Latvijas Brūnaļu! (3)

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

AT Piena akadēmija (www.atpiens.lv), kurā apvienojušies dažādu nozaru piena eksperti, aicina ikvienu piedalīties neparastā fotokonkursā „Meklējam Latvijas Brūnaļu!”.

Ja jums tāda ir vecmāmiņai vai kādam kaimiņos, vai vienkārši, braucot ar mašīnu, redzat tādu ganāmies, nofotografējiet un līdz šā gada 5.augustam ar savu stāstu, kāpēc tā ir tik īpaša, sūtiet uz e-pastu atpiens@gmail.com. Fotokonkursa mērķis ir cildināt gotiņas, jo tās ir galvenais piena avots Latvijā. Gotiņas ir sākums pienam, vienam no svarīgākajiem uzturvielu avotiem labai veselībai. Konkursā it īpaši aicinām piedalīties bērnus, aicinām tos kopā ar vecākiem doties uz laukiem un labāk iepazīt gotiņas un pienu! Vairāk informācijas meklējiet www.atpiens.lv sadaļā AT Piena akadēmija. No iesūtītajām fotogrāfijām un stāstiem augusta sākumā tiks izveidota fotogrāfiju izstāde Rīgas Zooloģiskajā dārzā, kas būs stāsts par gotiņām Latvijā. Žūrija, kuru sastāvā būs AT Piena akadēmijas eksperti, arī noteiks pašu labāko Latvijas Brūnaļu 2009.

Par AT Piena akadēmiju AT Piena akadēmijā apvienojušies dažādu jomu eksperti: Inga Ciproviča (Dr.sc.ing., Latvijas Lauksaimniecības universitātes Pārtikas tehnoloģijas fakultātes dekāne), Inga Šmate (Veselības ministrijas Uztura padomes locekle), Inga Pūce (kluba Figūras draugi konsultante un uztura speciāliste), Una Statkus (Pārtikas un veterinārā dienesta Piena un olu uzraudzības sektora vadītāja), dr. Zigurds Zariņš (Rīgas Stradiņa universitātes Uztura laboratorijas vadītājs), Laila Meija (Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas dietoloģe), Ints Poškus (AS „Rīgas Piena kombināts” ražošanas un tehniskais direktors) un Dace Grava („Maxima Latvija” Procesu un kvalitātes vadības departamenta direktore. AT piens (piena kategorijas apzīmējums) ir augstā temperatūrā karsēts un īpašās pakās pildīts piens, kas ir ļoti populārs daudzviet pasaulē, jo AT apstrādes un iepakojuma tehnoloģija nodrošina, ka, to vairākus mēnešus var uzglabāt neatvērtu istabas temperatūrā, tai pašā laikā saglabājot tā dabīgumu. Latvijā pieejams trīs zīmolu - „Lāse”, „Rimi” un „Optima Līnija” - augstā temperatūrā apstrādāts piens.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu