Robežlīgumu nodod ratifikācijai Saeimā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valdība otrdien akceptēja Ārlietu ministrijas izstrādāto likumprojektu par 27. martā parakstītā Latvijas un Krievijas robežlīguma ratifikāciju.

Trīs apvienības «Tēvzemei un Brīvībai»/LNNK ministri — tieslietu ministrs Gaidis Bērziņš, ekonomikas ministrs Jurijs Strods un īpašu uzdevumu ministrs Eiropas Savienības līdzekļu apguves lietās Normunds Broks — iebilda pret šo likumprojektu, jo tas neatbilstot Satversmes 3. pantam.

Likumprojekts paredz pieņemt un apstiprināt Latvijas Republikas un Krievijas Federācijas līgumu par Latvijas un Krievijas valsts robežu.

1997. gada 7. augustā Latvijas un Krievijas valdību delegācijas parafēja sarunu gaitā izstrādāto līguma projektu par Latvijas un Krievijas valsts robežu. Līgums parakstīts Maskavā 2007. gada 27. martā. Saskaņā ar likumu par Latvijas Republikas starptautiskajiem līgumiem līgumi par Latvijas Republikas robežām slēdzami starpvalstu līgumu veidā un tie tiek apstiprināti ar Saeimas pieņemtu likumu.

Saeimā Latvijas un Krievijas robežlīguma ratifikācija varētu tikt pabeigta 17. maijā, iepriekš norādīja premjers Aigars Kalvītis. Pēc premjera teiktā, valdošā koalīcija ir apspriedusi robežlīguma ratifikācijas gaitu. Saeima galīgajā lasījumā par robežlīguma ratifikāciju varētu lemt 17. maijā. Pirmajā lasījumā par Latvijas un Krievijas robežlīguma ratifikāciju Saeima lems jau 19. aprīlī.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu