Ir aizdomās turamais britu meitenītes pazušanas lietā

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Portugāles policija, kas turpina izmeklēt nepilnus četrus gadus vecās britu meitenītes Madlēnas Makennas pazušanu Algarves kūrortā 3. maijā, paziņojusi, ka identificēts galvenais aizdomās turamais. BBC vēsta, ka tas, visticamāk, ir Lielbritānijas pilsonis Roberts Murats, kam piederošajā villā pirmdien veikta kratīšana.

Neoficiāla informācija liecina, ka kratīšanas laikā izņemti vairāki mobilie telefoni un dators, nosusināts baseins un īpaši pārbaudītas vienstāva villas, kas pazīstama ar nosaukumu «Casa Liliana», piebūve. Vietējā televīzijas kompānija «SIC Noticias» vēsta, ka ēkā strādājot tiesu medicīnas eksperti. R. Murata māte — 71 gadu vecā Dženifera Murata —, kas jau 40 gadu dzīvo Algarvē un šajā valstī uzaudzinājusi savus bērnus, sacījusi, ka viņai neesot zināms, kādēļ policija pārmeklējusi ēku, bet vēlāk piebildusi, ka likumsargi ieteikuši viņai ar medijiem nerunāt.

Jāatgādina, ka «Casa Liliana» atrodas tikai 150 metru no viesnīcas «Ocean Club». Tieši no šīs viesnīcas numuriņa M. Makenna pazuda 3. maija pievakarē, kamēr viņas vecāki baudīja vakariņas netālajā restorānā. BBC norāda, ka pirmdien Portugāles policija nopratinājusi trīs cilvēkus — arī kādu vācu tūristi un vietējo iedzīvotāju. BBC uzsver, ka saskaņā ar Portugāles likumiem aizdomās turētā statusu (arguido) varējis pieprasīt pats R. Murats, jo tas dotu viņam tiesības vērsties pēc palīdzības pie advokāta vai arī neatbildēt uz jautājumiem. R. Murata tēvocis Ralfs Evelaijs sarunā ar BBC sacījis, ka aizdomās turamajam esot alibi — māte varot apliecināt, ka viņš visu 3. maija vakaru atradies mājās. Tomēr, pat neraugoties uz to, ka ģimenei šajā reģionā ir laba reputācija, ar tuvinieku nodrošinātu alibi var būt par maz.

Muratu ģimene bija iesaistījusies pazudušās meitenes meklējumos — Dž. Murata uzturēja stendu, kurā apkopoja informāciju par brīvprātīgo meklētāju aktivitātēm, savukārt R. Murats piedāvājis tulka pakalpojumus, jo tekoši runā gan angliski, gan portugāļu valodā. Viņa aktivitātes gan likušās aizdomīgas laikraksta «Sunday Mirror» žurnālistei Lorijai Kempbelai, kura par tām informējusi gan Lielbritānijas vēstniecību Portugālē, gan šīs valsts policistus.

Kaut gan pirms dažām dienām Portugāles policija sliecās domāt, ka nolaupīšanā vainojami starptautiskie pedofilu tīkli un Madlēna jau sen izvesta no valsts, sestdien policijas vadība paziņoja par «jauniem pavedieniem». Jāatgādina, ka par informāciju, kas palīdzētu atrast meiteni, kopsummā piesolīta jau 2,5 miljonu sterliņu mārciņu liela atlīdzība. Saviem Portugāles kolēģiem palīdzēt ieradušies divi britu policisti un krimināleksperts, bet divi juristi palīdz Makennu ģimenei.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu