Kāpēc krāpjas sievas?

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Mēdzam uzskatīt, ka risks un avantūra — tā ir vīriešu daļa. Tieši tāpat teju vai par ikdienišķu un normālu parādību tiek pieņemts, ka visā visumā kārtīgs ģimenes tēvs ik pa laikam izmet kādu kreiso solīti, jo tā jau iekārtota vīrieša daba. Taču spēlēties ar uguni mēdz arī sievietes. Un turklāt tās, kuras vēl salīdzinoši nesen karsti cīnījās par mērķi — apprecēties un veltīt vai visu sevi ideālas laulības dzīves veidošanai.

Kāds sakāmvārds vēsta, ka precēta vīrieša laime ir atkarīga no tās sievietes, kuru viņš nav apprecējis, bet precētas sievietes nelaime — no vīrieša, ar kuru viņa ir apprecējusies. Tātad varētu veikt gaužām vienkāršu secinājumu: precētas sievietes ārlaulības sakara cēlonis meklējams vīrietī. Bet vai tiešām viss ir tik vienkārši? Kā izpētījuši attiecību psihologi, iemeslu precētas sievietes kreisajiem soļiem ir daudz.

Labvēlīgs gadījums. Ja sieviete nav visas 24 stundas piesieta mājas pavardam, tad nav brīnums, ka viņai liktenis un ziedošais pavasaris piespēlē labvēlīgu iespēju mazam grēciņam. Iedomājieties tādas tumšas, jūsmīgas un pavedinošas acis, tik skaista un romantiska vieta! Nu, kā lai palaiž garām tādu izdevību, ja vēl ir zināma garantija, ka neviens, itin neviens par to nekad neko neuzzinās! Statistika apgalvo, ka puse no precētajām sievietēm izmanto iespēju un sagrēko…

Dienesta romāns. Loģiski, ka tām sievietēm, kuras ir nodarbinātas, bet ne nodzītas, ir daudz vairāk iespēju uzsākt kādu mīlas intrigu nekā tām, kuras darbojas mājsaimniecībā. Gandrīz viena trešdaļa precēto sievu atrod sev mīļākos darba vietā, jo kopīgs darbs attīsta kopīgas intereses un finālā — kopīgi gultas prieki. Gadās, ka pie viena arī karjerai un naudas makam dienesta romāns nāk stipri par labu.

Ģimenes tradīcija. Kā konstatējuši psihologi un tautas pārstāvji — slikts piemērs ir lipīgs. No kā pirmkārt ņemam piemēru? No mammas un tēta. Ja vecāki viens otru ir krāpuši un turklāt ģimenē ir valdījis uzskats, ka tas ir normāli, tad viņu atvases lielākoties darīs tieši tāpat.

Jaunības dullums. Lai cik paradoksāli tas šķistu, visbiežāk grēkā krīt jaunlaulātās. Anketu rezultāti apstiprina, ka tieši precētās sievietes vecumā no 25 līdz 30 gadiem vairāk atļaujas sāņsoļus nekā par viņām vecākas kundzes. Jaunība mēdz sevi attaisnot, sakot, ka vēl daudz kas jāizmēģina un, kas zina, varbūt kaut kas arī šajā dzīvē jāmaina! Sievietes pēc 30 jau zina, cik daudz dvēseles spēku prasa sagrēkošana, un atturas…

Pašvērtējuma spodrināšana. Jā, jā, bieži vien ārlaulības sakars kļūst par līdzekli pašapziņas paaugstināšanai. «Beidzot es vēl esmu kādam vajadzīga, ne tikai tam ņurkstošajam ķēmam!» tādas vai līdzīgas frāzes mēdz atklāt bēdīgo patiesību par sievietes personīgo statusu.

Līderisma izpausme. Sievietes, kuras ģimenē ieņēmušas valdošo pozīciju, mēdz spert kreisos soļus tikai tāpēc, ka tā vēlas pierādīt savu līdztiesību ar vīriešiem. Tādējādi viņas cenšas apgāzt klasisko patiesību, kas ietverta teicienā: «Kas atļauts Jupiteram, nav atļauts vērsim.«

Gudras sievietes nelaime. Arī pētnieciski apstiprināts fakts — sievas, kuru izglītības līmenis daudzkārt pārsniedz vīru izglītību, biežāk mēdz piekopt ārlaulības sakarus. Kāds gan tur brīnums, ka, meklējot radnieciskas dvēseles savu paaugstināto interešu sfērā, atrodas arī kopīgas intereses seksuālajā!

Paaugstināta seksualitāte. Ja sieviete pastāvīgi ir iniciatore erotiski seksuālām nodarbēm savā laulībā, tad, visticamāk, viņa būs arī iniciatore kādam kreisajam solim ārpus laulības, īpaši tad, ja viņas vīram seksuālā interese ar gadiem pazemināsies, kamēr viņas vēlme pēc seksa būs noturīga vai pat palielināsies, piedzīvojot «balzaka vecumu».

Pielīdzināšanās. Šajā gadījumā variantu ir daudz. Kreisie soļi mēdz gadīties, ja precētai sievietei draudzenes joprojām ir tikai neprecētas un joprojām bauda saldos brīvības priekus. Ja precētai draudzenei ir brīvi uzskati un viņa nebūt nemoralizē par grēku. Ja iemīļotajai estrādes zvaigznei vai tml. ir mīļāko bez skaita utt.

Savu tiesību aizstāvēšana. Kad aizvien biežāk sāk izskanēt frāze: «Es esmu tik nelaimīga, jo mans vīrs ir…», tad ir skaidrs, ka augsne krāpšanai ir gatava. Ja pāris nav nobriedis savu problēmu risināšanai, tad aiz vārdiem «esmu nelaimīga» slēpjas atļauja ārlaulības sakaram.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu