Par nevainības zaudēšanu (no vēstures)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA

No izvirtības ir arī savs labums — nevainības zaudēšana tiek atalgota ar aizspriedumu zaudēšanu. Tā esot teicis franču filozofs Denī Didro.

• Japānā geišas nevainību sauc par midzuagi, un par to tiek rīkotas izsoles. Tāpēc nevainīgo geišu iegūst vīrietis, kurš samaksā vislielāko naudas summu, vienlaikus kļūstot par šīs geišas midzuages aizbildni. Tas gan viņam nedod nekādas tiesības, un par savu samaksāto naudu viņš neko vairāk par vienu nakti neiegūst. Midzuages izsolītāja piedāvā vīriešiem sacensties. Tiek saceptas speciālas kūciņas Ekubo. Tās darina no rīsiem, un kūciņām vidū ir sarkans dekorējums. Tad geiša šīs kūciņas dāvina katram vīrietim, kurš, viņasprāt, ir ieinteresēts viņas midzuagē.

• Atsevišķos musulmaniskās Āfrikas reģionos tika praktizēta aizšūto sieviešu radīšana. Viņām izgrieza klitoru un mazās kaunuma lūpas, turklāt bez anestēzijas un antiseptikas, pēc tam aizšuva ieeju vagīnā, atstājot tikai mazu caurumiņu. Tādas manipulācijas garantēja tikumību labāk par jebkuru tikumības jostu! Bet kāzu nakts? Vīrietis ar dunci atvēra ceļu loceklim. Nākamajā dienā viņš ar lepnumu ģimenei rādīja savu asinīm aptraipīto dunci un veļu.

• Kambodžā viduslaikos meitenēm, kuras sasniegušas 10 gadu vecumu, jaunavību atņēma priesteris ar pirkstu, kurš pirms tam bija iemērkts vīnā.

• Grieķijā pirms mūsu ēras bija tradīcija, ka līgava kāzu naktī vispirms pārgulēja ar kāzu viesiem un tikai tad atdevās savam vīram.

• Savukārt Indijā jaunavai, kad tā sasniedz vecumu, kad sākas menstruācijas, nevainību laupīja īpašā rituālā izraudzīts vīrietis, jo jaunavas asinis tika uzskatītas par nelaimes nesējām laulības dzīvē un vīrs nedrīkstēja ar tām aptraipīties.

• Zinātnieki atklājuši, ka vīrieša ģenētiskais materiāls, nonākot sievietes organismā, maina viņas DNS molekulas. Pirmā vīrieša sēkla sievietes ķermenī atstāj viļņu spektra autogrāfu. Zaudējot nevainību, šis autogrāfs ierakstās sievietes genomā un vairs nav izdzēšams. Vēlāk šī viļņu programma veido embriju ķermeņus.

Tēlaini runājot, visu nākamo vīriešu ietekmes tiek it kā sadalītas ķieģelīšos, no kuriem veido jauno dzīvību. Un tas notiek pēc pirmā brašuļa projekta. Jo vairāk vīriešu mātei ir bijis līdz bērna ieņemšanai, jo vairāk piesārņota viņas hormonu ķēdīte. Šo parādību pazīst arī suņu audzētāji. Ja izcilas šķirnes kucīte padosies krancīša mīlestības vilinājumam, viņas piederība pieklājīgai sabiedrībai būs beigusies uz mūžu — kucēni nekad nebūs tīrasiņu suņi. Šo pirmā tēviņa ietekmi uz nākamajām paaudzēm sauc par telegoniju, t. i., gēnu nodošanu no attāluma.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu