«Mumiy Troll» Salacgrīvā uzstāsies ar jaunu programmu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Jau šīs nodēļas nogalē šīsvasaras nozīmīgākajā mūzikas brīvdabas pasākumā - «Positivus AB Festival», kā viens no festivāla galvenajiem māksliniekiem uzstāsies viena no Krievija atzītākajām grupām – «Mumiy Troll», kas šī mēneša sākumā simboliskajā 07.07.07 datumā izdeva savu jaunāko studijas albumu - «AMBA».

Šovasar grupa koncertē galvenokrāt Krievijas, Gruzijas un Ukrainais pilsētās, taču no piedāvātajām iespējām uzstāties Latvijā, «Mumiy Troll» ir izvēlējušies «Positivus AB» festivālu.

Festivālā sola spēlēt gan dziesmas no jaunā albuma, gan arī atzītākos gabalus no iepriekšējiem ierakstiem. Grupa uzstāsies piektdien, 27. jūlijā.

Runājot par jauno ierakstu, grupas līderis Iļja Lagutenko izsakās: «Es saprotu, ka tagad mēs esam nākuši klajā ar tādu albumu, kurš viennozīmīgi izraisīs reakciju, pirmkārt jau mūsu pielūdzēju vidū.»

Albumā ierakstīts tieši tik daudz mūzikas, cik spēj radīt četri cilvēki uz skatuves, kuri jau desmit gadus ik dienas spēlē kopā. Bez ne kā lieka, eksperimentiem un tehnoloģijām.

Par pamatnozīmi jaunā albuma nosaukumam grupa «Mumiy Troll» ir pieņēmusi vārda «AMBA» tulkojumu no udegiešu valodas – «tīģeris». «AMBA» – udegiešu tautas totēms, cienījams un svēts dzīvnieks. Udegieši pielūdz tīģeri un sargā to, un tajā pašā laikā izvairās no tikšanās ar viņu, piešķirot vārdam «AMBA» mazliet bīstamu nozīmi.

Pirms «Mumiy Troll» festivālā uzstāsies bijušās britu grupas «Suede» līderis Brets Andersons. Viņš un Iļja Lagutenko ir kopīgi ierakstījuši dziesmu «Scorpio Rising». Pastāv ļoti liela iepēja, ka festivālā šo dziesmu mūziķi varētu izpildīt duetā.

Bez «Mumiy Troll» uz festivāla skatuves piektdien un sestdien uztāsies «James», «Stereophonics», «Malcolm McLaren», «Badly Drawn Boy», Dj Lethal un citi ārvalstu mūziķi, kā arī grupas no Latvijas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu