Iļja Lagutenko pērk īpašumu Vecrīgā

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ai-m.ru

Krievijas rokgrupas «Mumij Troļļ» solists Iļja Lagutenko kļūst aizvien tuvāks Latvijai: viņa mītnei Jūrmalā, Tirgoņu ielā, nu sekojis jau daudz nopietnāks pirkums — vairākus miljonus latu vērts nekustamais īpašums Vecrīgā, Jaunielā 24.

Runa ir par 545 kvadrātmetru zemesgabalu ar ēku, kurā pašlaik mitinās, piemēram, arhitektu birojs «Sarma un Norde». Astoto daļu šā īpašuma mūziķis iegādājās jau 2005. gada maijā, bet tā paša gada decembrī piepirka klāt vēl otru astotdaļu.

Tad jau šā gada martā, kā rāda Valsts vienotā datorizētā zemesgrāmata, gan mūziķis, gan abi pārējie Vecrīgas objekta īpašnieki — Arkādijs Krasovickis un Sergejs Sarkisovs — to draudzīgi pārdevuši kādai svaigi dibinātai SIA «Bloom Hotel», kuras koordinātas nav atrodamas nevienā telefongrāmatā.

Darījuma summa bijusi iespaidīga — veseli 5,75 miljoni latu, un arī Rietumu bankā pirkums ieķīlāts par 5,88 miljoniem latu, no kuriem kredītiestāde aizdevusi 3,3 miljonus, bet 2,45 miljonus attiecīgi nācies samaksāt pašiem pircējiem.

Taču jāsaka, ka liela daļa naudas faktiski palikusi tajās pašās rokās: lieta tāda, kā rāda Uzņēmumu reģistrs, ka vienīgais pircēja — SIA «Bloom Hotel» — īpašnieks ir tas pats mūziķis I. Lagutenko.

Tā nu sanāk, ka «galvenais mumintrollis» pats no savas kompānijas vismaz virtuāli saņēmis savu ceturtdaļu no 5,75 miljoniem latu — 1,44 miljonus latu, kuri gan, pēc visa spriežot, tālāk atkal varētu būt nonākuši kredītiestādes rokās. Savukārt par to, ar ko varētu nodarboties «Bloom Hotel», pagaidām vēsta tikai kompānijas nosaukums.

Jāpiebilst, ka ne grupa «Mumij Troļļ», ne pats I. Lagutenko nav atrodami žurnāla «Forbes» krievu versijas nule publicētajā Krievijas 50 «zvaigžņu» reitingā, kura pārstāvju gada ienākumu «apakšējā» robeža ir 1,1 miljons dolāru.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu