«Jumprava» dodas koncertturnejā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Augustā grupa «Jumprava» devusies piecu koncertu turnejā pa Latviju ar Dailes teātra dziedošo aktieru piedalīšanos, mūziku no rokoperas «Izredzētais» un labākajām «Jumpravas» dziesmām.

Viena no (ilg)skanīgākajām Latvijas rokgrupām «Jumprava» kopš pagājušā gada sākumā atzīmētās grupas 20. pastāvēšanas gadadienas nav gulšņājusi uz lauriem — trīs «Jumpravas» Aigari un viens Ainars aizvadījuši radošu gadu. Kā apliecinājums tam ir arī «Jumpravas» komponētā un Dailes teātrī uzvestā vērienīgā rokopera «Izredzētais».

Visu augustu nedēļas nogalēs piecās Latvijas pilsētās būs iespēja ne tikai dzirdēt «Jumpravas» visu laiku populārāko rokmūziku, bet arī tikties ar Dailes teātra dziedošajiem aktieriem un izrādes varoņiem, pirmo reizi ārpus teātra sienām skanot mūzikai no rokoperas «Izredzētais». Turneja tika atklāta 3. augustā Ventspilī.

Koncerti paredzēti šādās Latvijas vietās:

  • 18. augustā Alūksnes Pilssalas estrādē,
  • 23. augustā Valmieras estrādē,
  • 25. augustā Jēkabpils saliņā,
  • turnejas noslēguma koncerts 31. augustā 1. Vislatvijas Aigaru dienā Salaspils Botāniskajā dārzā.

Pirmajā koncerta daļā skanēs mūzika no rokoperas «Izredzētais», ko kopā ar «Jumpravu» izpildīs iestudējuma galveno lomu atveidotāji: aktieri Artūrs Skrastiņš, Gints Grāvelis un dziedātāja Rudīte Būmane.

Otrajā koncerta daļā «Jumprava» izpildīs visu laiku populārākās kompozīcijas no senākas un nesenākas grupas muzikālās pagātnes. Līdzīgi kā «Jumpravas» 20 gadu jubilejas koncertu turnejā arī šīsvasaras koncertos tiks izmantoti lielformāta ekrāni, īpaši veidota, mūziku papildinoša video grafika un piedāvāta speciāla gaismas un skaņas režija.

Visi koncerti notiks Latvijas pilsētu brīvdabas estrādēs vai citās brīvdabas vietās (bez numurētām sēdvietām), un to sākums paredzēts tādā laikā, kas būtu pieņemams arī tai auditorijas daļai, kas (vēl un vairs) neapmeklē naktsklubus (vidēji plkst. 19.00).

Biļetes uz koncertiem būs iespējams iegādāties koncertu norises vietās, kā arī turnejā iekļauto pilsētu kultūras namu kasēs.

Koncertu sākumā uzstāsies populārā klaida latviešu grupa «Skandāls».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu