Ideālā vīrieša meklējumos

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA

Pirmo reizi Ideālo Vīrieti es ieraudzīju pirms kādiem divdesmit gadiem. Biju aizgājis ciemos pie savas klasesbiedrenes padzert tēju. Mums bija kādi desmit gadi, tāpēc mēs patiešām taisījāmies dzert tikai tēju.


Kamēr klasesbiedrene rosījās virtuvē, es aiz garlaicības sāku šķirstīt viņas piezīmju kladi, kas principā ne ar ko daudz neatšķīrās no citu meiteņu kladēm — tur bija pierakstīti mīļāko dziesmu teksti, dzejolīši par mīlestību, salīmētas no žurnāliem izgrieztas slavenu aktieru un dziedātāju fotogrāfijas.

Tad es uzšķīru kādu lapu, kur bija redzama meitene balles kleitā un vīrietis (starp citu, ļoti līdzīgs Ivaram Kalniņam), kuram rokās bija milzīgs rožu pušķis. Uz manu jautājumu, kas tas ir, klasesbiedrene atteica, ka tas ir vienkārši vīrietis, bet meitene balles kleitā esot viņa pati.

Tad es izdarīju lielu kļūdu — sāku skaļi smieties. Godīgi sakot, bija grūti to nedarīt, jo mana klasesbiedrene bija apaļīga maza auguma brunete, bet attēlā redzamā meitene bija slaida gara auguma blondīne. Ar klasesbiedreni pēc pāris nedēļām salabām, tikai viņa vairs mani nekad neaicināja pie sevis ciemos. Tāda bija mana pirmā, bet ne pēdējā tikšanās ar Ideālo Vīrieti.

Turpmāko divdesmit gadu laikā es ik pa laikam viņam uzdūros. Meitenēm tajā laikā gan vairs nebija piezīmju klades, tomēr viņas ļoti labi atcerējās šarmanto svešinieku ar rožu pušķi rokās un gaidīja, ka kādu dienu viņš piebrauks baltā «Bentley» automašīnā un piedāvās savu sirdi un roku. Ar laiku es sapratu, ka konkurēt ar Ideālo Vīrieti ir vienkārši bezjēdzīgi tāpēc, ka viņš ir īsts pasaku tēls, kuram piemīt absolūti nesavienojamas īpašības.

1. Ideālajam vīrietim labākajā gadījumā jābūt apaļam bārenim.

Ideālā Vīrieša pienākums ir piedzimt labā ģimenē, tomēr nevienai sievietei nespīd satikt Ideālo Vīramāti. Tāpēc Ideālā Vīrieša vecāki, visticamāk, ir traģiski gājuši bojā (uzreiz pēc viņa piedzimšanas) vai arī dzīvo tik tālu no civilizācijas, ka viņus vienkārši nav vērts ņemt galvā. Iespējams, viņi ir apmetušies kaut kur pie polārā loka vai pazuduši bez vēsts, nejauši nokļūstot zem kādas sniega lavīnas.

Detaļas šajā gadījumā nav tik svarīgas. Galvenais, lai vecāki dod par sevi ziņu ne biežāk kā vienreiz gadā un nekādā gadījumā neierodas jūs apciemot personīgi. Visideālākajā variantā Ideālajam Vīrietim jābūt vientuļam, bez neviena tuva vai tāla radinieka.

Ko tad šajā gadījumā var piedāvāt parastais vīrietis, kuram bez vecākiem un vecvecākiem ir vēl divi brāļi (nu, īsti hipiji) un māsa, kura mūžīgi paliek stāvoklī? Neko! Ja vēl pieaudzis vīrietis dzīvo kopā ar savu vientuļo māti, tad vispār var uzskatīt, ka vilciens ir aizgājis. Viņš nekādā gadījumā neskaitās labs dēls, kurš rūpējas par savu māti un par kādu varētu sapņot jebkura sieviete, bet gan neveiksminieks, kurš nespēj nokārtot savu privāto dzīvi.

2. Ideālajam vīrietim ir jāglabā kāds Traģisks Noslēpums.

Šis Traģiskais Noslēpums nekādā gadījumā nedrīkst būt saistīts ar:

    1) kādu citu sievieti;
    2) bērniem, kas izmētāti pa visu pasauli;
    3) kādu slimību;
    4) kriminālu pagātni.

Nemaz tik daudz pāri nepaliek. Piemēram, pagātnē Ideālo Vīrieti ir nodevis labākais draugs vai viņa vecāki ir gājuši bojā traģiskā negadījumā. Katram no minētajiem variantiem ir savas labās puses. Ar vecāku jautājumu mēs jau tikām skaidrībā, bet labākā drauga nodevība ir pozitīva ar to, ka viņš nenovērsīs Ideālā Vīrieša uzmanību ar tādām «muļķībām» kā makšķerēšana, futbols un alus.

Tomēr sievietei obligāti ir jābūt informētai par Traģisko Noslēpumu. Prasības, godīgi sakot, ir visai dīvainas, jo pēc tā visa lielais Traģiskais Noslēpums vairs nav nekāds noslēpums, turklāt sievietes negrib būt saistītas ar kaut kādiem nezināmiem noslēpumiem. Viņām ir nepieciešama skaidrība.

3. Ideālajam vīrietim ir daudz jāpelna.

4. Ideālajam vīrietim ir jāvelta visa sava uzmanība sievietei.

Es apvienoju šos divus punktus tāpēc, ka man šķiet, ka tās ir divas absolūti nesavienojamas lietas. Parasti labi pelna tas, kurš visu savu uzmanību velta darbam un karjerai.

Protams, ir arī profesijas, kurās īsā laikā var nopelnīt kaudzi naudas, bet ir grūti iedomāties, piemēram, narkodīleri, kurš no darba brīvajā laikā ir uzmanīgs, mīlošs vīrs un tēvs. Parasti jau vīrietim nākas balansēt uz naža asmens — vai nu viņš pelna ļoti labi un regulāri saņem pārmetumus no sērijas «tu jau vispār man nepievērs uzmanību», vai arī viņš pelna normāli, bet laiku pa laikam netīšām uzzina, ka kaimiņš sievai ir nopircis jaunu kažoku vai briljantu kaklarotu.

Izņēmums ir augstdzimuši bagātnieki, bet arī viņiem netrūkst savu problēmu.

5. Ideālajam vīrietim
ir jāprot visu salabot savām rokām.

Šī ir nedaudz savāda prasība no cilvēka, kurš, kā mēs jau noskaidrojām, pelna ļoti daudz. Piekrītiet, ka ir grūti iedomāties miljonāru, kurš pats mēģinātu tikt skaidrībā ar kanalizācijas sistēmas problēmām vai ar pārliecinošu smaidu sejā rāptos uz jumta, lai paskatītos, kas noticis ar kamīna dūmvadu.
 
Pats dīvainākais ir tas, ka tajā, ka vīrietis visu prot salabot pats savām rokām, neslēpjas nekāds seksuālais potenciāls. Jo tikai lētās pornofilmās santehniķi un elektriķi izpelnās lielu sieviešu piekrišanu. Reālajā dzīvē tie ir noguruši vīri netīrā darba apģērbā, un par seksu darba laikā viņi domā daudz mazāk nekā par aukstu aliņu pusdienas pārtraukumā.


Rakstu pilnībā lasi jūlija «Cosmopolitan»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu