Suņi māca angļu policistiem vācu valodu (2)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kā ziņo avīze The Daily Mail, labi apmācītu un trenētu dienesta suņu deficīts piespieda Anglijas policiju iepirkt suņus Vācijā. Vācu suņi ir slaveni ar savu paklausību, strikti izpilda visas komandas un vispār ir labāk piemēroti dienestam policijā nekā Anglijā izaudzētie suņi, uzskata kinologs Deivids Nips no Derbšīras policijas. Katrs suns maksā ap 2000 mārciņu.

Policisti, kas strādās ar Austrumeiropas aitu suņiem no Vācijas, ir spiesti steidzami apgūt vācu valodas pamatus, jo suņi saprot tikai tās komandas, kuras ir pateiktas šajā valodā. Un tomēr angļu policija ir pārliecināta, ka spēs iemācīt suņiem angļu valodu. Derbšīras policijas pārstāvis pastāstīja, ka suņus speciāli māca saprast angļu valodu, atkārtojot visas komandas abās valodās.

Dienesta suņus plaši izmanto visas pasaules policijas. Viņi izpilda visdažādākās funkcijas, tostarp arī narkotiku, ieroču un sprāgstvielu meklēšanu. Eksperti uzskata, ka suņi ir sliktāki par modernajām ierīcēm tikai ar to, ka ir mazāk izturīgi, bet spējā atšķirt atsevišķas smakas no tūkstošiem apkārtesošu aromātu pagaidām līdzvērtīgu viņiem nav.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu