ĀCM februāra trešajā nedēļā atklāj vēl 21 meža cūkai

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET lasītāji

Āfrikas cūku mēris (ĀCM) laikā no 15.-19 februārim konstatēts vēl 21 meža cūkai Vidzemē un Latgalē, liecina informācija Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) mājaslapā.

Minētajā laikā vīruss ir atklāts astoņām meža cūkām Alūksnes novada Ziemeru pagastā, piecām meža cūkām Pārgaujas novada Stalbes pagastā, kā arī divām meža cūkām Gulbenes novada Tirzas pagastā.

Tāpat ĀCM minētajā laika posmā ir atklāts pa vienai meža cūkai Balvu novada Vīksnas pagastā, Limbažu novada Viļķenes pagastā, Krāslavas novada Skaistas un Kombuļu pagastā, Vārkavas novada Vārkavas pagastā un Alojas novada Brīvzemnieku pagastā.

Tādējādi šogad ĀCM Latvijā ir atklāts kopumā 180 meža cūkām 37 novadu 82 pagastos, minēts PVD mājaslapā. Savukārt kopš ĀCM konstatēšanas 2014.gadā Latvijā kopumā ĀCM līdz šim ir atklāts 1445 meža cūkām.

Mājas cūkām ĀCM pēdējo reizi konstatēts pagājušā gada 9.septembrī.

ĀCM ir bīstama, ļoti lipīga vīrusa izraisīta saslimšana cūku dzimtas dzīvniekiem. Dzīvnieku novietnē, kurā slimība konstatēta, ir jānokauj viss ganāmpulks, tādēļ šīs slimības uzliesmojums dzīvnieku turētājiem rada lielus ekonomiskos zaudējumus. ĀCM nav bīstams cilvēkiem.

PVD ir Zemkopības ministrijas pārraudzībā esoša valsts pārvaldes iestāde, kas veic pārtikas aprites un veterinārmedicīnas nozares valsts uzraudzību un kontroli.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu