Lielbritānijā apskatāmas «pazudušās» Merilinas Monro kleitas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Izstādē Lielbritānijas pilsētā Braitonā pirmo reizi apskatāmas septiņas populārās amerikāņu aktrises Merilinas Monro kleitas.

Tā saucamajā «zudušajā kolekcijā», kas vairāku gadu garumā glabājās pie «oskarotā» tērpu modelētāja Viljama Travillas, ietilpst visslavenākās leģendārās blondīnes tērpi.

Galvenais eksponāts, kas kļuvis par Monro vizītkarti, ir baltā kleita, kurā viņa filmējās «Septītā gada drudzis». Fotogrāfija ar Monro, kuras kleitu pacēlis vējš, zināma visā pasaulē.

Izstādē tāpat apskatāma rozā atlasa kleita, kurā Monro izpildīja dziesmu «Briljanti ir meiteņu labākie draugi» filmā «Džentlmeņi dod priekšroku blondīnēm». Turklāt slavenās amerikānietes fani varēs apskatīt violeto atlasa kostīmu, kurā viņa tēloja filmā «Kā apprecēt miljonāru», kā arī apzeltīto kleitu no filmas «Džezā tikai meitenes».

«To gaidīja visi Monro cienītāji. Nekad iepriekš šīs lietas nav bijušas redzamas ārpus Travillas kolekcijas,» presei pavēstījis izstādes organizētājs Endrjū Hensfords.

Visas izstādē apskatāmās aktrises kleitas ietilpst Travillas kolekcijā. Vairāku gadu garumā dizainers tās nevienam nav rādījis, un tikai pēc viņa nāves 1990. gadā, kad kolekcija pārgāja mantojumā viņa partnerim Bilam Sarisam, publikai radās iespēja to ieraudzīt. Sariss, kas sirgst ar Alcheimera slimību, nolēma parādīt  kolekciju, lai nopelnītu naudu, ko ziedot cilvēkiem, kuri arī sirgst ar šo slimību.

Izstāde būs apskatāma tikai līdz 7. oktobrim.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu