Šim došu, tam došu, tam — nekā! («SARUNAS» par attiecībām» Nr. 20)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «Sarunas»

Vērojot tuvu un tālāku cilvēku privātās dzīves peripetijas, atliek vien prātot, vai kādam maz iet normāli? Un ko vispār nozīmē «normāli» laikā, kad valda modernais puritānisms — sekss bez mīlestības ir cool*.

Kāpēc? Tāpēc, ka gribas easy**, protams. Bet nesanāk easy, un tad ir krīze klāt!

Ja cilvēks netiek galā ar savu nesātīgo: «gribu to, to un arī vēl to», ja nav skaidrs, no kā esmu gatavs atteikties par labu kam citam, viņš riskē zaudēt visu. Jautrākās rotaļas parasti beidzas ar ķīlu izpirkšanu - to taču katrs bērns zina.

Šoreiz «SARUNAS» par cool un easy spēlītēm.

Prakse

• Par sevis aiz matiem vilkšanu laukā no postošām attiecībām stāsta LNO soliste un Mārtiņa Rītiņa dueta partnere šovā «Dziedi ar zvaigzni» Evija Martinsone: «Esmu no tām, kuru aptin. Kura nomakšķerējas, pieķeras pie kaut kāda mistiska āķa un piemetas par zivi. Kad tu beidzot esi saticis cilvēku, ar kuru saskan visi tie robiņi, kas tev svarīgi; cilvēku, ar kuru gribētu būt kopā, dzīvot, novecot, bērnus, mazbērnus... Bet saproti, ka nevis nebūsi kopā, bet nekad nebūsi kopā!...»

• Savukārt Mārtiņam Rītiņam izrādās ir trīs brāļi. Izkaisīti pa visu pasauli, tomēr attālums brāļu saites padarījis vēl ciešākas. Andrejs saka: «Izlūkos es noteikti ņemtu līdzi Mārtiņu, bet mežu stādītu kopā ar Juri. Kopā ar Jāni varētu filozofēt līdz rīta gaismai.» Brāļi stāsta par bērnību, vecākiem, pašu attiecībām, ļauj aplūkot senas fotogrāfijas...

Ko vīrietis domā, kad grasās «noraidīt no laukuma» sievieti, pret kuru sāk mosties jūtas? Cits vīrietis citā rakstā ar veselīgu ironiju atgādina: «Sieviete, Tu nedrīksti izrādīt iniciatīvu!»

• Ļoti personiski, gandrīz vai sakrāli rituāli spēj ciešāk savienot divu cilvēku sirdis un dvēseles. Tās ir lietas un izjūtas, kas paliek atmiņā pat tad, kad attiecības beigušās.

• Izrādās, vārds krīze cēlies no grieķu «krino» un tas nozīmē — izlemt. Cilvēks, kas mēģina izbēgt no lēmumu pieņemšanas, provocē sprādzienu savā dzīvē. Pieņemts runāt par pusmūža krīzi, taču tādas cilvēka dzīvē izrādās ir veselas 22!!!
 
«Tāda maza Valentīndiena pašā rudens vidū!» sola astrologs Andris Račs. Kura? ...

Vairāk par to visu un daudz ko citu lasiet žurnāla «SARUNAS» jaunajā numurā.

* mierīgi, nekaunīgi, superīgi
**viegli, bezrūpīgi

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu