FOTO UN VIDEO Ukraiņi notriekuši 13 krievu raidītos trieciendronus. Cietuši četri cilvēku un svarīga infrastruktūra

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Ukrainas pretgaisa aizsardzības spēki notriekuši visus 13 trieciendronus "Shahed", ko naktī uz 4. maiju uz Ukrainas teritoriju raidīja Krievijas armija, pavēstīja Ukrainas Gaisa spēki.

"Naktī uz 2024.gada 4.maiju ienaidnieks uzbruka ar 13 trieciendroniem "Shahed-131/136" un četrām vadāmajām zenītraķetēm S-300. Visu [dronu un raķešu] palaišana notika no Krievijas Federācijas Belgorodas apgabala," teikts paziņojumā.

Visi 13 droni notriekti Harkivas un Dņipropetrovskas apgabalos, norādīja Gaisa spēki.

Nakts sākumā Harkivā tika fiksēti divi "Shahed" bezpilota lidaparātu uzbrukumi, kuros ievainoti četri cilvēki, "Telegram" ziņoja Harkivas mērs Ihors Terehovs.

"Divi "Shahed" triecieni pilsētā, abi Osnovjanskas rajona civilajā infrastruktūrā. Vienā no trieciena vietā ir izcēlies plašs ugunsgrēks. Šobrīd zināms par vienu ievainoto," teikts ziņojumā.

"Tika ievainoti trīs cilvēki, tostarp bērns," vēlāk paziņoja Terehovs.

"Vēl saņemtas ziņas par cietušu 52 gadus vecu sievieti. Viņa netika ievietota slimnīcā," paziņoja Harkivas apgabala militārās administrācijas vadītājs Olehs Sinehubovs .

Pavlohradas apgabalā, Ukrainas dienvidos, Krievijas dronu trieciena rezultātā tika nodarīti postījumi kritiskajai infrastruktūrai un vairākām mājsaimniecībām, norāda Dņipropetrovskas apgabala militārās pārvaldes vadītājs Serhijs Lisaks.

"Šajā naktī Pavlohradas apgabalā aizsardzības spēki notrieca piecus "Shahed" bezpilota lidaparātus. Tomēr daži postījumi ir nodarīti. Kritiskās infrastruktūras objekts cietis bojājumus, kā arī trīs mājsaimniecības. Viena no tām aizdegās. Uguns tika likvidēta," amatpersona rakstīja "Telegram".

Cietuši vīrietis un sieviete. Abi vidēji smagā stāvoklī ievietoti slimnīcā.

Agresors Ņikopoles apgabalā uzbruka piecas reizes vakarā un pa nakti, izmantojot smago artilēriju, "Grad MLR" sistēmas un kamikadzes tipa bezpilota lidaparātus. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu