Gulbis atzinies auto zādzībā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lai gan policija atstādināto Saeimas un Valsts prezidenta drošības dienesta darbinieku Edgaru Gulbi saista ar diviem uzbrukumiem Valsts ieņēmumu dienesta (VID) amatpersonai Vladimiram Vaškevičam, viņš pats tikai atzinies, ka nozadzis un pārvietojis automašīnu «VW Jetta», liecina laikraksta «Diena» rīcībā esošās ziņas.

«VW Jetta» figurējot vienā epizodē, kad pērn ar šo auto pie Vaškeviča darbavietas mēģināts dedzināt amatpersonai piederošo «Subaru Impreza». Gulbja advokāts Aleksandrs Ogurcovs uzsver: arī šī epizode saistībā ar Gulbi neesot patiesība, un savu vainu Gulbis atzinis tikai tāpēc, ka pret viņu lietota vardarbība, ziņo «Diena».

Ogurcovs laikrakstam norādījis, ka tajā brīdī, kad nozagta šī automašīna, Gulbis bijis darbā. Savukārt Vaškeviča slepkavības mēģinājumā, kas notika šogad maijā, sprāgstot muitnieka automašīnai, Gulbis ir liecinieka statusā. «Diena» norāda, ka augstas klases sprāgstvielu speciālista Gulbja rīcībā policija saskata motīvu palīdzēt savam paziņam Raimondam Štālbergam, kas patlaban apsūdzēts par piecu miljonu latu izspiešanu no Vaškeviča šķirtās sievas.

Saistībā ar kriminālprocesu par krāpšanu «Dienas» rīcībā esošā informācija liecina, ka Gulbis varētu būs iesaistīts lietā, kurā uz viltotas valsts institūcijas izziņas pamata, saņemot vairāku desmitu tūkstošu latu naudas summu, kādai sievietei solīts no apcietinājuma izpestīt viņas draugu narkodīleri.

Savai aizstāvībai Gulbis patlaban noalgojis trīs advokātus: Ogurcovu, kā arī viņa biroja pārstāvjus Agnesi Sviķi un Kārli Palepu, kas strādā pie kriminālprocesa par krāpšanu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu