Āfrikas cūku mēris konstatēts 45 mežacūkām un vairāk nekā 400 mājas cūkām (1)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Āfrikas cūku mēra (ĀCM) vīruss šobrīd kopumā konstatēts 45 mežacūkām, kā arī vairāk nekā 400 mājas cūkām 25 saimniecībās, trešdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam «Rīta Panorāma» sacīja Pārtikas un veterinārā dienesta vadītājs Māris Balodis.

Mežacūkām ĀCM konstatēts trīs novados - divos novados Latgalē un vienā Vidzemē. Tieši tikpat lielā teritorijā konstatēta arī mājas cūku saslimšana.

Balodis norādīja, ka pašreiz sāktas pārrunas ar mājas cūku turētājiem par lopu iespējamo izkaušanu. Ir bijuši gadījumi, kad saimnieki paši izšķīrušies par šādu soli.

«Tām saimniecībām, kas nevarēs nodrošināt biodrošības prasības, mēneša laikā savas cūkas būs jāizkauj,» sacīja Balodis.

TVNET ziņoja, ka Āfrikas cūku mēris ir bīstama, ļoti lipīga vīrusa izraisīta saslimšana cūku dzimtas dzīvniekiem. Dzīvnieku novietnē, kurā slimība konstatēta, ir jānokauj viss ganāmpulks, tādēļ šīs slimības uzliesmojums dzīvnieku turētājiem rada lielus ekonomiskos zaudējumus. Āfrikas cūku mēris nav bīstams cilvēkiem.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu