Par pārkāpumiem Gulbja konvojēšanā sāktas trīs disciplinārlietas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valsts policijas Iekšējās drošības birojs otrdien sācis disciplinārlietas pret trim policistiem, kuri konvojēja Saeimas un Valsts prezidenta drošības dienesta virsnieku Edgaru Gulbi.

Policijas pārstāve Linda Neimane portālam «Apollo» pavēstīja, ka policistiem par pārkāpumiem kā mazākais sods draud piezīme, bet sliktākajā gadījumā viņus var atlaist no darba. Sākti arī divi kriminālprocesi par iespējami pieļautajiem pārkāpumiem pret Gulbi, kuros patlaban notiek aktīva izmeklēšana, paskaidroja Neimane.

Jau vēstīts, ka policistu rīcībā, aizturot un konvojējot Gulbi, saskatāma atsevišķu likuma prasību neievērošana un amatu aprakstos noteikto pienākumu nepildīšana, secināts pārbaudē.  Iekšlietu ministrijas Galvenās inspekcijas slēdzienā norādīts, ka darbinieki nav ievērojuši likumā «Par policiju», Kriminālprocesa likumā, Ministru kabineta noteikumos «Ceļu satiksmes noteikumi», kā arī Iekšlietu ministrijas iekšējā normatīvā aktā «Instrukcija par kārtību, kādā Valsts policijas, Drošības policijas un Valsts robežsardzes darbinieki pielieto speciālos līdzekļus» noteiktās prasības.

Valsts policijas šefam Aldim Lieljuksim uzdots novērst dienesta pārbaudē konstatētos trūkumus, arī sakārtot normatīvo regulējumu saistībā ar speciālo līdzekļu lietošanu pret aizturētām personām. Tāpat uzdots Kriminālpolicijas darbinieku profesionālajā apmācībā pievērst īpašu uzmanību normatīvo aktu prasību zināšanai un praktiskai rīcībai, aizturot un nogādājot personas policijas iestādēs ar dienesta autotransportu un lietojot speciālos līdzekļus, kā arī izmantot speciāli aprīkotā autotransporta iespējas aizturēto personu pārvadāšanai.

Par dienesta pārbaudes rezultātiem tiks informēts Gulbja advokāts Aleksandrs Ogurcovs un Iveta Šteina, kas saistībā ar šo incidentu vērsās ar iesniegumu pie iekšlietu ministra.
Dienesta pārbaudes slēdziens nosūtīts Valsts policijai pievienošanai kriminālprocesa materiāliem, kurā tiek izmeklēta iespējamā Valsts policijas darbinieku pretlikumīgā rīcība pret Gulbi 26. septembrī Rīgā uz Salu tilta, kā dēļ Gulbis guva miesas bojājumus. Līdz ar to Iekšlietu ministrija neesot tiesīga sniegt plašāku informāciju par dienesta pārbaudē konstatētajiem apstākļiem, jo no prokuratūras un procesa virzītāja saņemts atzinums, ka šādu ziņu sniegšana var traucēt izmeklēšanai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu