Saeimas komisija nesteidzas ar lēmumu par Loskutova atstādināšanu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Saeimas Juridiskā komisija trešdien nolēma uzklausīt vairākas amatpersonas un tikai tad sagatavot Saeimai lēmumprojektu par Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadītāja Alekseja Loskutova atstādināšanu.

Lai pieņemtu lēmumu, komisija vienojusies uzklausīt Valsts kontrolieri Ingunu Sudrabu, ģenerālprokuroru Jāni Maizīti, premjeru Aigaru Kalvīti (TP) un arī pašu Loskutovu.

Saskaņā ar Saeimas Kārtības rulli komisijai lēmumprojekts jāsagatavo 15 dienu laikā, līdz ar to šajā gadījumā tas ir jāizdara līdz 2. novembrim.

Komisija arī vienojās iepazīties ar klasificēto Valsts kontroles informāciju par iespējamiem pārkāpumiem. Četriem komisijas deputātiem jau ir pielaide valsts noslēpumam, bet diviem — Jānim Reiram (JL) un Solvitai Āboltiņai (JL) — ir iespēja saņemt vienreizējās pielaides.

Komisijas priekšsēdētājs Mareks Segliņš (TP) informēja, ka jau runājis ar Satversmes aizsardzības biroja vadītāju Jāni Kažociņu par iespēju vienreizējās pielaides saņemt deputātiem Imantam Valeram (TP), Uldim Augulim (ZZS) un Jānim Urbanovičam (SC).

Saeimas Juridiskā biroja vadītājs Gunārs Kusiņš trešdien sēdē norādīja, ka komisija nevar virzīt izskatīšanai Saeimā lēmumprojektu, pirms nav izgājusi obligāto procedūru un uzklausījusi amatpersonas. Kusiņš norādīja, ka 15 dienu laikā, kad jāsagatavo lēmumprojekts, komisijas deputātiem jābūt skaidrībai par šā jautājuma izskatīšanu pēc būtības.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu