Izraēlas armija nogalinājusi 50 kaujiniekus Rafahas austrumdaļā (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Izraēlas karavīri.
Izraēlas karavīri. Foto: AFP

Izraēlas karavīri ir nogalinājuši apmēram 50 palestīniešu kaujiniekus Gazas joslas Rafahas pilsētas austrumdaļā kopš ieiešanas tur šīs nedēļas sākumā, ceturtdienas vakarā paziņoja Izraēlas Aizsardzības spēki.

Saskaņā ar armijas aplēsēm no Rafahas austrumdaļas ir evakuēti ap 150 000 palestīniešu, kopš tika uzsākta militārā operācija šajā pilsētā.

Izraēlas karavīri arī iegājuši Rafahas rajonos pie Ēģiptes robežas, un armija ir pārņēmusi kontroli pār Rafahas robežpārejas punktu Gazas joslas pusē.

Laikraksts "Times of Israel" ziņoja, ka Izraēlas armija pašlaik neplāno paplašināt evakuācijas aicinājumus uz citiem Rafahas rajoniem ārpus pilsētas austrumdaļas, ņemot vērā to, ka notiek sarunas ar kaujinieku grupējumu "Hamās" par ķīlnieku atbrīvošanu.

Rafahas operācias laikā tika atrastas vēl 10 tuneļu šahtas, un pašlaik notiek gatavošanās to uzspridzināšanai, paziņoja Izraēlas Aizsardzības spēki.

Trīs Izraēlas karavīri ceturtdien tika ievainoti tunelī, kurā bija uzstādīti spridzekļi. Ievainotie karavīri ir aizvesti uz slimnīcu.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu