Segliņš: šobrīd nav pamata apšaubīt PMLP priekšnieka darbību un kompetenci

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Iekšlietu ministrs Mareks Segliņš pirmdien, tiekoties ar Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes(PMLP) priekšnieku Vilni Jēkabsonu, pārrunāja veiktos pasākumus personu apliecinošu dokumentu izsniegšanas drošības paaugstināšanā un sadarbības veicināšanā ar Drošības policiju, izmeklējot lietu par nelikumīgi izsniegtām Latvijas pasēm, portālu «Apollo» informēja Iekšlietu ministrijā.

Pēc tikšanās ministrs atzina, ka viņa rīcībā nav informācijas, kas liktu apšaubīt PMLP priekšnieka darbību un kompetenci un ka šobrīd Jēkabsons bauda ministra uzticību. Vienlaikus ministrs izteicis viņam ieteikumus par veicamajiem pasākumiem, lai uzlabotu personu apliecinošu dokumentu izsniegšanas drošību, kā arī veicinātu sadarbību ar Drošības policiju lietas izmeklēšanā.

PMLP priekšnieks ministru informēja: lai nepieļautu nelikumīgu pasu izsniegšanas gadījumu atkārtošanos, speciāli izveidotā komisija Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldē veikusi pārbaudi, lai noteiktu iespējamās nelikumīgās darbības. Nosūtīti pieprasījumi kompetentajām iestādēm Latvijā un ārvalstīs par personām. Pārbaudes rezultātā anulētas ziņas par 79 nelikumīgi reģistrētām personām, kā arī veikti uzlabojumi normatīvajos aktos un pastiprināta apstrādājamo lietu kontrole. Kopumā līdz šim pārbaudīti 1200 ieraksti riska grupās, taču pārbaude vēl turpinās.

Tāpat PMLP priekšnieks informēja ministru par bijušajiem pārvaldes darbiniekiem, kuru lojalitāte varētu tikt apšaubīta, kā arī par pasākumiem, kas pārvaldē veikti, lai palīdzētu nelikumīgi izsniegto pasu lietas izmeklēšanā un Iedzīvotāju reģistra pilnveidē. Jēkabsons uzsvēra, ka patlaban reģistra drošība ir ievērojami uzlabota — 2006. gadā ieviesta jauna Iedzīvotāju reģistra sistēma un līdz minimumam samazināta iespēja ievadīt neatbilstošus datus, kā arī tiek veiktas stingras pārbaudes pirms pasu izsniegšanas.

Gan ministrs, gan Jēkabsons izmeklēšanas interesēs atturējās komentēt konkrētā kriminālprocesa izmeklēšanas gaitu un tajā iesaistītās amatpersonas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu