Melngailis: valsts nevar palikt par «Lattelecom» īpašnieku

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Uzņēmuma «Lattelecom» izpilddirektors Nils Melngailis uzskata: lai uzņēmums veiksmīgi attīstītos, tas nevar palikt valsts īpašumā. «Mēs redzam iespējas uzņēmumam attīstīties, taču, ja tas paliks valsts īpašumā, tam nebūs iespējas izvērsties plašāk,» otrdienas rītā telekompānijas LNT raidījumā «900 sekundes» atzina Melngailis.

Melngailis norādīja, ka uzņēmums nevar palikt valsts īpašumā ilgtermiņā, jo privātais kapitāls labāk spēj piedalīties konkurences cīņā. Viņš arī uzskata, ka privātam uzņēmumam ir iespējas izvērst savu darbību arī ārvalstīs.

Izpilddirektors norādīja, ka nevar komentēt, kādēļ valdība ir atteikusies no «Lattelecom» darbinieku un ASV kompānijas «Blackstone» privatizācijas priekšlikuma, jo ne premjers Ivars Godmanis, ne ekonomikas ministrs Kaspars Gerhards ar viņu vēl nav ticies.

Jautāts, vai Latvijai atkal nedraud kādi starptautiski tiesu darbi, Melngailis sacīja, ka tas viņam nav zināms, taču atteikšanās no jau iepriekš panāktas vienošanās ir reputācijas jautājums. «Ja valdība šādi maina domas, tas nākotnē var radīt bažas ārvalstu investoriem,» pauda Melngailis.

Otrdien valdība slēgtā sēdes daļā iepazīsies ar informatīvo ziņojumu par valsts kontrolē esošo SIA «Lattelecom» un SIA «Latvijas Mobilais telefons» kapitāla daļu iespējamo pārdošanu. Godmanis «Lattelecom» privatizācijas jautājumā rosinās ministrus izvērtēt 51% uzņēmuma kapitāla daļu saglabāšanu valsts īpašumā, pārējām akcijām piesaistot investorus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu