Lūdz sākt kriminālvajāšanu pret Gulbi un Štālbergu par Vaškeviča automašīnas dedzināšanu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Pirmdien policijas darbinieki prokuratūrai nodeva kriminālprocesa materiālus ar lūgumu sākt kriminālvajāšanu pret bijušo Saeimas un Valsts prezidenta drošības dienesta vada komandieri Edgaru Gulbi, Raimondu Štālbergu, un kādu 1977. gadā dzimušu vīrieti, portālu «Apollo» informēja Valsts policijas (VP) pārstāve Linda Nemaine. 

VP Galvenās Kriminālpolicijas pārvaldes Organizētās noziedzības apkarošanas pārvaldes darbinieki pabeidza izmeklēšanu un nodeva kriminālprocesa materiālus Organizētās noziedzības un citu nozaru specializētajai prokuratūrai ar ierosinājumu sākt kriminālvajāšanu par Valsts ieņēmuma dienesta Muitas kriminālpārvaldes priekšnieka Vladimira Vaškeviča automašīnas dedzināšanu, kas notika 2006. gada 28. jūnijā Rīgā, Eksporta ielā, un par automašīnas zādzību, kas notika 2006. gada 27. jūnijā Rīgas rajona Inčukalnā.

Par svešas mantas tīšu iznīcināšanu vai bojāšanu, ja tā izdarīta ar dedzināšanu vai citā vispārbīstamā veidā vai ja tā nodarījusi lielu materiālu zaudējumu, paredzēts sods ar brīvības atņemšana uz laiku no trim līdz desmit gadiem. Par atkārtotu automašīnas zādzību paredzēts sods ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz sešiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu