Prokuratūra sāk kriminālprocesu par iespējamām nelikumībām DLRTC likvidācijā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Piektdien Ģenerālprokuratūras Personu un valsts tiesību aizsardzības departamenta prokurors Agnis Pormalis pieņēmis lēmumu par kriminālprocesa sākšanu par iespējamiem noziedzīgiem nodarījumiem VAS «Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs» (LVRTC) piederošajā SIA «Digitālais Latvijas radio un televīzijas centrs» (DLRTC), portālu «Apollo» informēja Prokuratūras preses centrā.

Kriminālprocess sākts par likuma «Par valsts un pašvaldību finanšu līdzekļu un mantas izšķērdēšanas novēršanu», likuma «Par uzņēmumu un uzņēmējsabiedrību maksātnespēju», Komerclikuma un komercsabiedrību grāmatvedību reglamentējošo normatīvo aktu normu neievērošanu un valsts amatpersonu pilnvaru ļaunprātīgu izmantošanu un pārsniegšanu LVRTC un DLRTC pārvaldē un likvidācijas procesa gaitā.

Lai novērstu likumpārkāpumu sekas, ar ko ir aizskartas LVRTC, kuras valsts kapitāla daļu turētāja ir Satiksmes ministrija (SM), intereses un ar likumu aizsargātās tiesības, Uzņēmumu reģistra (UR) galvenajam valsts notāram 2008. gada 28. janvārī nosūtīts prokurora iesniegums par UR valsts notāra 2007. gada 2. oktobra lēmuma, ar kuru DLRTC izslēgta no komercreģistra un atzīta par nederīgu šīs komercsabiedrības reģistrācijas apliecība, atcelšanu un par administratīvā procesa sākšanu no jauna sakarā ar to, ka ir mainījušies lietas faktiskie un tiesiskie apstākļi.

Par kriminālprocesa sākšanu un iesniegumu UR galvenajam notāram prokurors informējis SM. Tāpat prokurors, atbildot uz SM valsts sekretāra Jāņa Maršāna 2008. gada 10. janvāra vēstulē pausto vēlmi sadarboties ar Ģenerālprokuratūru saistībā ar DLRTC likvidācijas procesu, dara zināmu, ka gadījumā, ja kāda SM amatpersona vēlas sadarboties ar kriminālprocesa virzītāju, tad šāda sadarbība ir pieļaujama tikai Kriminālprocesa likuma noteiktajā kārtībā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu